Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 oranlı raporumla araç alabilir miyim?

azbulunan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
Merhabalar ;

2014 yılı içerisinde askerde geçirdiğim kronik bir rahatsızlık neticesinde kalbimde hasar meydana geldi ve ben böyle bir sıkıntım olduğunu Astsubaylık sınavını kazanıp sağlık raporu alacağım zaman öğrendim. O günden beri tedavi için hastanelere gidiyorum vs. Son olarak gittiğim hastanede Sol Ventrikül çapları artmış EF % 25-30 Kalp Yetmezliği tanısı konularak %100 engelli raporu aldım. Hali hazırda B sınıfı ehliyetim mevcut ve yaklaşık 5 yıldır araçta kullanabiliyordum. Fakat tertibatlı araç kullanmamı gerektirecek bir engelim bulunmamakta. Raporda ise Ötv ve Vergi indirimlerinden faydalanabilir yazıyor fakat H sınıfı ehliyet konusunda değerlendirilmedi yazmakta.Bu durumda ben araç alımında Ötv indiriminden faydalanabiliyor muyum ? Ya da nasıl bir yol izlemem gerekmekte yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla

% 100 raporunuzla ötv indirimli araç alabilirsiniz.
Araç aldığınız yere raporunuzu ibraz ederseniz onlar size yardımcı olacaktır.

Özür dileyerek soruyorum sadece sıfır araçlar için geçerli olan bir şey değil mi ?

b sınıfı ile indirimli araç alınmaz ya araç kullanmayı bırakıp ailenizden biri refakatli kullanacak yada h sınıfı vergiden muaflı raporunuz olacak

ehliyetin iptal olabilir ayrıca sana h sınıfı ehliyette vermezler yapman gereken kendine aileden vasi ayarlamak çok geçmiş olsun

1 ) araç kullanmanda bir sakınca yoktur raporu alırsın
2 ) b sınıfı ehliyetinle ötv indirimli araç alabilirsin
3 ) vasi gibi teferruata gerek yok
4 ) 1. maddedeki rapordan dolayı ehliyetin iptal olmaz
5 ) bu şartlarda aldığın arabayı herkez kullanabilir
6 ) sıfır km araçlarda ötv ve mtv avantajın olur . 1600 cc ye kadar binek 2800 cc ye kadar ticari araç alabilirsin. 5 yıl sınırı var
7 ) ikinci el araçta mtv avantajın olur .... cc sınırlama olmaz . istediğin zaman satarsın

saygılar

iyi diyorsunda dadaş kardeş kalp yetersizliğinde bırak % 100 % 50 olanlar bile ehliyetleri iptal edilebiliyor % 100 oranlı bir kalp yetersizliğine hangi dr araç kullanmasında sakınca yoktur diyebilir bilemiyorum

Kesin net bir sonuç öğrenmem için ne yapmam gerekiyor? yardımlarınız için teşekkür ederim.

%90 ve üzeri raporunuzla ötv indirimli araç alabilirsiniz
H sınıfı ehliyete gerek yok

Üst Alt