Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16.03.2011 tarihinde Alt ekstremde kısalık ve incelikten %20 rapor aldım. Haklarım?

mythbusters

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm lar

ben 16/3/2011 heyet raporu ilkdefa aldım özür durumum alt extremde kısalık ve incelik var bacagımın en fazla fonksiyon hareketi % 50 sini kullanabiliyorum ve bana verilen raporda % 20 verediler nedir bu çektigimiz ben özürlü ehliyet e başvurmadım hepsini ilkdefa yapacagım malulen emeklilik için nerelere başvuracagım aylık nasıl alacagım ötv nasıl vermeyecem ben

yardımcı olursanız sevinirim

Özürlü statüsünde sayılabilmeniz için %40 ve üzeri raporunuzun olması gerekir..

Bu demektir ki;
Malulen ya da erken emeklilik hakkından yararlanamazsınız.
2022 maaşı ve Evde bakım aylığından yararlanamazsınız.

Araç alımı hakkında;

1- Sol alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunması
2- Sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunması gerekir..

Sağ/sol hangi alt ekstremiteden rahatsız iseniz, rahatsızlığınıza uygun ibareli rapor alıp, aynı ibareli H sürücü belgesi aldığınız takdirde araç alımında ÖTV'den muaf olabilirsiniz..

Üst Alt