Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 girişim var, %48 raporum var. BAĞKUR'dan emeklilik şartlarım nedir?

ALPER USTA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar banada bi yardım edin lütfen.2003 bagkur girişim var ve halen bagkurluyum rahatsızlığım sonucu şehir hastanesinden sevk olmadan gidip kurula girdim ve %48 aldım. Sorum şu
1: sevk için16veya .18.yıl doldurmuş olmak gerekiyor mu dolmadan da sevk etmeleri gerekir diye düşünüyorum.
2:bu aldığım rapor geçersiz mi?
3:bu orana göre ne zaman emekli oluyorum
4:bagkura suan borcum yok ama sildirdigim yıllar var ödeyerek hak edebiliyorum bu sorun çıkartır mi
Lütfen yardım edin 3 tane SGK gezdim hepsi farklı konuşuyor

ALPER USTA
Bağkur'dan erken emekliliğiniz 5510728. maddeye istinaden 18 yıl ve 4680 prim gün sayısı şartlarıyla mümkün.
1- Başvuru ve sevk için emeklilik şartlarını hem süre hem de prim olarak doldurmak zorundasınız. Kuruma hiç bir şekilde borcunuz olmamalı.
2- Genelde kurum sevki ile emekli olunur. elinizde çok yeni rapor olursa kurum tarafından değerlendirilebilir.
3- Emeklilik şartlarınızı yukarıda yazdım.
4- Borçlu olduğunuz süreyi geriye dönük ödeyebilirsiniz. Ancak borcu sildirmek için kaydını tamamen sildirdiğiniz süreyi geri getiremezsiniz.

Üst Alt