Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporumla araç alıp kullanabilir miyim?

yusufkaant

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

%80 tiroid kanseri olduğumdan dolayı raporum var, boyun diseksiyonu ameliyatı sonrası yüzümde his kaybı oldu. bunun içinde %10 rapor alırım diye tahmin ediyorum. Raporum %90 oldugunda ÖTV indiriminden faydalanıp araç alabilirmiyim, alırsamda kendim kullanabilirimiyim hiç bir ortapedik sıkıntım yok, B sınıfı ehliyetim var.

yusufkaant

Hastalık yada sakatlık sebebi değil İŞGÜCÜ kaybı oranı önemli....
%90 işgücü kaybı raporu alırsanız H yada B ehliyete bakmazlar. Engel durumunuz yoksa B ile de H ile de araç kullanabilirsiniz.

Halk arasında Heyet Raporu kısa adı...
Tam teşeküllü hastanede heyet raporu için heyet kuruluna fotoğraf ile başvuruyorsun . Aynı gün poliklinik dolaşarak işlem yaptırıyon muayene oluyorsun yani heyete giriyorsun..

Ancak heyete girerken tüm şıklar değrlendirisin istiyorum diyorsunuz. % işgücü belirtir rapor istiyorsun söyleyerek veya yazılı...

Mr.No

Bende ki de heyet raporu tam teşekküllü hasteneden fotoğraflı aldığım bir rapor. Üzerinde " Özürlü Sağlık Kurulu Raporu " yazıyor ve raporun altında Endokrin Sistem satırında özürlülük oranı %80 yazıyor. Eğer buna başka bi sebebten %10 daha alırsam ÖTV indiriminden faydalanabilirmiyim.

yusufkaant %90 ve üzerine çıkabilirseniz araba alabilirsiniz bu konuda bir problem yok . Ehliyet konusu ise daha karmaşık aile hekimi B sınıfı alabileceğinize kanaat getirirse ondada problem yok.

3T3N1TY kardeşimizin dediği gibi düşündüğün her şey olur... Bana göre de sıkıntı yok...
ama %10 değil de eeeeennnn az %12 almalısınız. Balthazard formülü ile verilen oranlar toplanıyor unutma...

Üst Alt