Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem yataktan çıkamıyor. Araç satışı ve alışı için noterde nasıl işlem yaparız?

Biyolog88

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler
2013 ocak ayında %90 raporlu görme engelli annem üzerine ötv muafiyetli araç aldık . O zaman bayiye gittik raporu verdik araç bedelini ödedik annem ve ben trafik şubesine gidip aracımızı teslim aldık .

Şimdi 2018 ocakta 5 yılı dolduruyoruz ve yeni araç almak istiyoruz . Lakin 5 yılda değişen şey annemin 2 kere menenjit geçirip yatalak olması. Anneme ben bakıyorum tek çocuğum başka çocuk olmadığı için vasisi ben oldum.Zihinsel engelli bir raporu yok , ama yataktan kalkma durumu da yok ,fakat noter gelirse cevap verecek durumda.

Mevcut aracımızı satacağımız da ;
1. Ek belge ister mi ? Yoksa devri hemen yapar mı ?
2.Yeni araç alımın da ek belge ister mi ?(Trafige gidip imza atma durumu yok)
5 yılı dolan tertibatsız 18 yaşından büyük araç satışı ve yeni bir araç alımında ek belge mevzusunu açıklarsanız sevinirim.

Biyolog88

Noteri eve getirteceksiniz ve alım-satım için gerekli vekaleti verecek. Raporunda da zihinsel yeti kaybına dair değerlendirme yoksa, alım-satımda herhangi bir mahkeme sürecine de gerek olmaz.
Harcamalar ya da mal varlıkları mahkemede kayıt altında mı?

Raporda zihinsel yeti kaybına dair bişeyler yok . Görme engelli olduğu için verilmiş %90 rapor . Kullanmakta olduğumuz araç birde ev var Mahkemede kayıt altında .

Yeni araç alacağımız da istenir mi peki ? Plaka çıkacağında Trafige gidip imza atacak durumu yok . Yatalak

Vasi vekaletname yerine geçmez mi ? Ben annemden vekalet almak için mi yoksa satış yapmak için mi noteri eve getirecem

Biyolog88

Eğer araç mahkemede kayıt altındaysa, o zaman aracı satmak için de yeni araç almak için de mahkemeden izin almanız gerek.

Ek karar İçin dilekçeyi sulh hukuk mahkemesine mi vereyim , yoksa direk aile mahkemesine mi yazayım . Olumlu ve hızlı sonuç için ne önerirsiniz ?

Ben avukat aracılığıyla sulh hukuk mahkemesine verdim.Aile mahkemesini bilmiyorum.

2018 ocak 22 de 5 yılı dolacak ötv muhafiyetli aracımız için 2017-7. Ay da vasi olmak için baş vurduk . 2017-12 ayda vasi atandık.(700 tl)
03.01.2018 de mevcut araç satışı ve yeni araç alımı için ek karar istedik 01.02.2018 de satış için karar çıktı . (900 tl)
01.02.2018 de mahkeme satış müdürlüğüne dosyamız gitti ve yaklaşık 40 gün sonra satış için ararız dediler . (1200tl)

Şu anda 40 günlük kısmın ilk gününden yazıyorum .
Şimdiye kadar mahkemeye 1299ckdjdj kere gittim bi o kadar da dilekçe ve masraflar 🙁

Yani amaç engellinin hakkını korumak falan değil . ÖTV muhafiyetli araç almasınlar diye milleti yıldırıyorlar !!! Bakalım hakkımızda hayırlısı ...

Üst Alt