Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift taraflı kalça çıkığım var. Nasıl bir araç kullanabilir, nasıl bir ehliyet..?

• Konbuyu başlatan deniz1
  • Başlangıç tarihi
D

deniz1

merhaba arkadaşlar.bendede doğuştan çift taraflı kalça çıkığı var.bende ehliyet almak istiyorum.bana hangi sınıf ehliyet verirler sizce.düz vites araba alsam kullanmakta zorlanır mıyım?

Ayaklarınızı kullanma sorunu yaşıyorsanız, yani gaz-fren kullanmakta zorlanıyorsanız, gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip araç kullanabilirsiniz. Özel donanımlı araç olursa H sınıfı sürücü belgesi alırsınız.
Eğer kullanımda hiç bir sorununuz yoksa, B sınıfı sürücü belgesi de alınabilir...

%45 doğuştan kalça çıkığı engelliyim.Ehliyetim yok.ÖTV indirimli araç alabilir miyim?Alabilir isem hangi yolları izlemeliyim?Cevabınız için teşekürler.

bende % 45 engelliyim fakat b sınıfı ehliyetim var . ben ehliyet için sağlık raporunu alırken sonuçta dr beni gördu ve b sınıfı için rapor verdi . sizce bir sorun yaşanırmı .şuan otomatik vites bir araç (ngellilerin indiriminden yararlanarak)almak istesem hangi yolu izlemem gerekir.

handan hanım,
Benim %40 sol ayaktan engelim var b sınıfı ehliyet sahibiyim normalde verilmemesi gerekiyor,
ötv siz araç almak için ehliyetinizi h sınıfına cevirmeniz gekiyor bunu içinde alaçağınız raporla sadece direksiyon sınavına girmeniz yeterli olacaktır.

Hiç bir sorun yaşamazsınız Handan. Rapor uygunsa kimseyi ilgilendirmez... Ama iş vergi avantajlı araç alımına geldi mi, o zaman Uşaş'ın dediği gibi, H sınıfı sürücü belgesi şart

OturanBoğa;

ya ben düz vites kullanıyorum fakat her bayanın da dilediği gibi otomatik vites bir araba fena olmazdı. 2, ellerini araştırırken bir arkadaş bu önerisini sundu sıfır alınır dedi ama h sınıfı için dönüş nasıl olur orası bana karışık geldi sil baştan ehliyet almam mı gerekecek ?

Üst Alt