Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan tek böbrekliyim. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

1tek1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba;

doğuştan tek böbrek mişim yeni öğrendim yaş 42 böbreklerimde protein kaçağı , kreatinin yüksekliği artı böbreklere bağlı olarak kalsiyum yüksekliği mevcut bu durumda rapor alma şansım varmıdır. bilgilendirme rica ediyorum.
sayılarımla

Tek böbrek için alınabilecek oranlar;

Diğer böbrek tamamen normal:% 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30

tek böbreğim evet bana söylenen % 65 performansla çalıştığı bunun yanında yeme içme çalışma koşulları ile ilgili yapamayacaklarım listesi var

Tek böbreklilik durumunda bir üstte eklediğim tablodan oran verilir size ve [FONT='inherit']ek olarak kreatinin klirensi değerlerinize göre aşağıya eklediğim tablodan da oran verilmeli..[/FONT] Net olarak yüzde kaç oran verilir bilemiyorum.. Sadece tahmin yürütebilirim.. İlk tablodan "Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25" oran verilebilir.. Kreatinin Klerensi değerlerinden alınabilecek en az oran olan % 20 ile hesaplayacak olursak, 25+20=% 40 oranlı rapor alma ihtimaliniz var..

Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği;

a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika:% 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika:% 40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika:% 60
Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği:% 90

Üst Alt