Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşının hesabında ABO'nun yanlış hesapladığını düşünüyorum!?

agackabugu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
5
Merhaba,

yakın zamanda emekli maaşının hesaplanmasına itiraz eden olduysa bilgi verebilir mi? ben bu ay emeklilik hakkı kazandım fakat bağlanan maaş, aylardır e-devlette hesaplanan maaştan %35 daha düşük geldi, 2008/10 sonrası ABO, %30 görünüyor ama önceki aylarda hesaplattığımda hep %43-45 arası geliyordu, benzer sorun yaşayan veya itiraz edip maaşı değişen var mıdır acaba?

iyi günler kaç günlük sigortanız var ABO sanırım her yıl için %2 veriyor

memur emeklisi mi ssk mı

sgk emeklisi oldum, 6430 gün var, 2000-2008 arası %60 ABO yazarken, 2008/10 sonrası için %30 ABO yazıyor, burayı 30'a sabitlemişler anlaşılan.

sgk derken özel mi devlet mi emekli sandığımı yani
Benim hesabıma göre 6430 /360 x2 = %35.7 ABO olması lazım maaş ne veriyorlar bence itiraz etmenizde yarar olabilir cimerden falan

özelden emekli oldum, e-devlette %43 civarı gördüğümü beklerken %30-35 arası çok fark yok gibi geldi, itiraza değer mi bilemedim.

bence ABO %35.7 peki maaşınız ne kadar şuan

ben yerinizde olsam 30 sa itiraz yaparım 35 ise yapmam her yıl için %2 bağlanıyor diye biliyorum çünkü ama kesin emin değilim

Üst Alt