Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H ehliyet (engelli) ile yük taşımacılığı mümkün müdür?

labsener

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese selamlar.10 gün önce bimere yazdığım yazı:
H (engelli) otomatik vitesli araç kullanır yazan ehliyetim ile otomatik vitesli wosvagen caddy veya otomatik vitesli transporter kullabilirmiyim ve bu araçlarla yük taşıyabilirmiyim.Teşekkürler.

Gelen cevap:
Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) yapmış olduğunuz müracaatınız incelenmiş, başvurunuzda belirtilen hususlar ile ilgili olarak Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 75. Maddesinde "eski H, yeni B sınıfı (engelli) sürücü belgesi ile otomobil ve kamyonet kullanılabilir" hükmü mevcut olup, H sınıfı sürücü belgesi ile ticari olarak yük taşımacılığı yapılamamaktadır.
Bilgilerinize rica ederim.

Ben son yönetmeliği inceledim ve 75 madde veya herhangi bir madde H sürücü belgesi ile ticari olarak yül taşıyamaz maddesini bulamadim.
Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olanlar bilgilendirirse sevinirim.tesekkurler.

Bu kısıtlar yeni ehliyetlerdeki kodlarla veriliyor. Yeni ehliyetinizde "102 - ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz" kodu yoksa ben bir engel olduğunu düşünmüyorum.

Üst Alt