Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp rahatsızlığım var. E sınıfı ehliyetle araç kulanabilir miyim?

venom

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
mrb. arkadaşlar. özürlülük derecem yüzde 50. 2009 bu raporu aldım. benim 2000 yılında aldığım e sınıfı ehliyetm var. bildiğim kadarıyla engelliler için h sınıfı ehliyet gerekiyor. ben bu e sınıfı ehliyetimle araç sürebilirmiyim yoksa h sınıfı ehliyet almak zorundamıyım.. yardımcı olursanız sewinirim. birde kısmetse bir araç almayı düşünüyorum. ne gibi indirimlerden yararlanabilim. ve bu e sınıfı ehliyetimle kulanabilirmiyim....

Selam oncelikle gecmis olsun benim bir yakınımda kalp hastasi.Oncelikle bildigim kadariyla sorulara yanit vereyim,fazla tecrubeli degiliz ama yinede bu sitede bulunan ustadlar verecektir.

1. Kimler H sınıfı ehliyet alır?
Cevap: Özeltertibatlı olarak imal, tadil ve teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak sakatlar. El veya ayakta ortopedik özrü olanlar ve işitme özürlüler H sınıfı ehliyeti ömür boyu kullanabilir.
Sanirim seni H sinifi ehliyeti kapsamiyor.E olarak aldigin sürücü belgeni kullanabilirsin.
Arac aliminda indirim iste rapor orani yuzde 90 ustu olanlar ancak OTV indiriminden yararlanabiliyor.

kalp rahatsızlığı ile h sınıfı ehliyeti alamazsın h sınıfı olman için ortapedik engelli olman lazım.

sürücü yönetmeliği'ne göre E sınıfı sürü olmanıza mani bir durum olmadığı sürece, varolan ehliyetinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Araç alımında vergi avantajından yararlanmanız mümkün değil.

bilgileriniz için tşk.. arkadaşlar.....

Üst Alt