Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser teşhisinde genel cerrahinin verdiği oranın değerlendirilmemesi!?

Eric

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Ben kolon kanseriyim ve karaciğer metastazım var. İki ameliyat birden geçirdim. Bir rapor aldım. Süresi bitti. Şimdi rapor yeniletmek için başvurdum. İlk raporda genel cerrahi %19, onkoloji %80 oran verdi.

Yeni başvurduğum raporda ise genel cerrahi %20 ve onkoloji %80 oran verdi. Ama kurul toplantısında %20'yi silmişler. O an hiç birşey sormadım ama şimdi aklıma geldi. Önce size sormak istedim. Hiç ameliyat olmadan sadece kemoterapi alsaydım sadece onkolojiden %80 alacaktım herhalde. Şimdi -sanki olduğum ameliyatlar göz ardı edilmiş gibi- yine sadece onkolojiden %80 verdiler.

Acaba %20 oranın silinmemesi mi gerekiyordu?

Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

@Eric,

Öncelikle geçmiş olsun, umarım biran önce sağlığınıza kavuşursunuz. Bende de benzer bir durum var ve ilk raporumu aldım. Sorunuza gelecek olursam bence de %20'yi silmemeleri gerekiyordu ancak tabii ki de işin doğrusunu uzman hekimler bilir onların kanaatleri önemli. Bunun yanında bu iki rakamı (%80 ve %20) balthazar formülü ile topladığınızda %84 oranına denk gelecekti ve size ilave bir avantaj yaratmayacaktı. Bu %20'nin silinmesi sizin için önemli mi?

• Beğen
Reaksiyonlar: Eric
@Ary3ho,
Teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun.

Dikkat ettim. Oran verirken branş doktorları genellikle ilk rapordaki orana bakıp oran verdiler. Hastalığım geçtikten sonra -inşallah hepimiz bu hastalıktan kurtuluruz- 5 yıl sonra onkoloji oranı %40 veya altına düşüyormuş. Eğer 5 yıl sonra onkoloji %40 altında oran verirse toplam oranın %40 üzerine çıkması için genel cerrahinin vereceği oran da önemli olabilir diye düşünüyorum. Şimdi oran verilmezse 5 yıl sonra genel cerrahi doktoru daha öncekiler oran vermemiş deyip o da oran vermeyebilir diye düşünüyorum.

benim timüs tamamen alındı akciğerin bir kısmı ve kalp kazındı , önde kaburgam 20 cm kesik ve zımbayla birleştirilmiş vaziyette , akciğerimi de bir kısmını yukarı taşımışlar vs ve genel cerrahi SIFIR PUAN , RAKAMLA 0 ........

@Eric,

Kanser hastalarının rapor olarak %40 altı yok sanırım 5 yıl sonra sabit %40 rapor veriyorlar

@Eric,
5 yıl sonra en düşük alacagın oran %40 olur.onkolojiden rrmisyonda olan her hastalık icin en düşük oran %40 dır. Genel cerrahda ayrı oranlama yapar dogru.Heyetde sana %80 olarak degerlredirmeleri muhtemelen verilen oranın üst sınırdan verilmiş olması yeni 1 derece engelli statüsünde +20 genel cerrahinin verdiği oranıda artı olarak baltazar göre eklenmesi gerekir aslında.keyfe keder kafalarına göre iş yapıyorlar.Burada senin kaybın yok olaya böyle bak oranın örnek; %80 olmazda %85 olur, yine raporun, 1ci derece yani.Hani ötv indirimi icin %90 alman gerekir il saglık müdürlüğüne itiraz et derim. Senin acından değişen birşey yok yani kafaya takmaya değmez. Kontrol muayenesinde bu oran remisyonda iken %40 olarak değerlendirildiğinde %40+%20 olarak oranlama yaparlar muhtemelen

@Eric,
Kardeşim Allah şifa versin nacizane fikrim şimdiden 5 yılı düşünme hayatını yaşa 5 yıla kadar ne yasalar değişir sen iyi olmaya bak

@Eric,
Kanser hastaları değerlendirmesinde onkoloji kliniği puanları. Bu puanlamaların güncel halini ve fazlasını, Erişkinler için Engelli Sağlık Kurulu Raporları Engel Oranları Alan Kılavuzunda (Ek-2) Onkoloji bağlığı altında bulabilirsiniz.
1-Evre1-2 kanser hastaları remisyonda (remisyon sonrası 5.yıla kadar): %60
2-Evre1-2 kanser hastaları (remisyon sonrası 5. yıldan sonra) : %40
3-Evre3-4 remisyonda kanser hastaları : %40
4-İleri klinik evreli evre 3, evre 4 kanseri olan remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan: %80
5-İleri klinik evreli evre3-4 kanseri olan( remisyon sonrası 5.yıldan sonra): %40 şeklinde puanlanmaktadır.

Üst Alt