Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mevcut rahatsızlıklarıma engelli raporu vermediler, ne yapmalıyım?

ÇiğdemÖzatlan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
- Her iki ayağımdan ameliyat oldum. Ayak 2. parmaklarda çekiç parmak rahatsızlığı var. - Ayrıca her iki ayak tarak kemiklerim sorunlu, ayakkabı veya terliksiz yürürken zorlanıyorum ağrılarım oluyor. Ayrıca iki ayak ileri derecede düz taban.
- 2 defa ameliyat oldum, düzelme olmadı. Gittiğim bütün doktorlar ameliyat ile düzelmez, masa başı iş bul, yapacak bir şey yok dediler.
- Uzun süre ayakta duramıyorum, yürüyemiyorum. Her sabah ağrılarla uyanıyorum.
- Engelli raporu almak için başvuru yaptım. Fizik tedavi uzmanı muayene etti, yürümemi istedi. Sende yürüyüş bozukluğu da var dedi.
- Ayaklarımdan dolayı çalışamadığımı, günlük hayatta sıkıntı yaşadığımı, rahatsızlığımın tedavisinin olmadığını söyledim. Zaten çalışamazsın ki bu halinle diye cevap verdi.
- 1 sayfa dolusu yazı yazdı, bu yazıyla beraber ortopedi doktoruna geç dedi. Ortopedi doktoru sağolsun masasından kalkmadan ayağıma baktı, rontgenleri inceledi.
- Heyet günü içeri girdim elimde ki evrak ile. Fizik tedavi uzmanı bir dünya şey yazmıştı. Güzel oran gelir herhalde diye düşünürken %8 oran verildi.
- Ayağımdan dolayı çalışamıyorum hep evdeyim artık ataklar geçiriyorum. Psikolojik tedavi görüyorum yıllardır.
- Pskiyatri doktoru yineleyici depresyon tanısından %20 oran verdi. Zaten %8 de ortopedi vermişti, %27 oran almış oldum
- Ameliyatı olmayan, günlük yaşantımı etkileyen, yürümeme, çalışmama engel olan ayaklarıma %8 oran verilmesi beni psikolojik olarak daha kötü hale getirdi.
- Benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Ne yapmam gerekiyor. Rahatsızlığı olmadığı halde süresiz rapor alan bir çok insan var Türkiye'de.
-Neden gerçekten rahatsızken, tedavisi, ameliyatı olmayan bir rahatsızlığa sahipken engelli raporu alamıyorum?
-Fikirlerinize, bana yol göstermenize çok ihtiyacım var. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Yapacağın fazla bir şey yok, ya 1 ay içinde bu rapora itiraz edebilirsin,ya 6 ay geçtikten sonra yeniden müracaat edebilirsin, itiraz etsende, yeniden rapora müracaat etsende fazla bir oran verilmiyor artık,maalesef oranlar çok düşük artık, bacağı kesilenler bile zor alıyor artık engelli raporunu

Üst Alt