Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ alt ekstremite amputeyim. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

gurciii

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Ben Tip 1 diyabete bağlı olarak böbrek nakli ve sağ ayak alt ekstremiden ampute oldum. Birkaç ay önce de işyerime vermek üzere vergi indiriminden yararlanmak için % 88 rapor aldım. ÖTV den muaf araç alalbilmem için ne yapmam gerekli, (Bu şekilde özel yaptırdığım bir ayakkabı ile normal araç kullanabiliyorum, ehliyetimi değiştirmelimiyim) ? Teşekkürler...

1- Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "Sağ bacağınız kullanmasına gerek olmayacak özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli 2 nüsha rapor alacaksınız.
2- Raporun biri ile sürücü kursuna yazılacak ve B sınıfı sürücü belgenizi H sınıfına dönüştürmek için direksiyon sınavına gireceksiniz...
3- H sınıfı sürücü belgenizi aldıktan sonra dilediğiniz bir bayiden özel donanımlı aracı ÖTV-MTV istisnası ile satın alabileceksiniz.
4- H sınıfı ehliyetinizle sadece üzerinde özel donanım bulunan araçları kullanabilirsiniz. Aynı şekilde, sizin özel donanımlı aracınızı da sadece H sınıfı sürücü belgesi bulunan benzer sakatlığı olan kişiler kullanabilir. Özel donanımlı aracı B sınıfı sürücü belgesi olan hiç kimse kullanamaz.
5- Aracınıza takacağınız özel donanımda iki seçeneğiniz var: a) gaz pedalı sağa da aktarılmış otomatik vitesli araç b) gaz pedalını elle kumanda edecek özel donanım.

Üst Alt