Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ticari araçlarda ötv indirimi binek araçlara göre neden daha az, bileniniz var mı?

nuri03

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben volkswagen yeni caddy Team 2014 1.6 TDI aracını almak istiyorum. Bayilerdinde bunun araştırmasını yaptım fakat ötv indirimi çok az yapıldığını söylediler. Örn. aracın satış fiyatının 55.000.-TL olduğunu söylediler ötv indirimli halinin ise 48.500.-TL olduğunu söylediler. Fakat binek türü fassat gibi bir araç alırsam örn. 82.000,00 tl olan bir aracın ötv indirimli fiyatının 56.850,00.-TL'ye indiğini söylediler. Bu konu hakkında aydınlatabilirmisiniz. TEŞEKKÜR EDERİM.
Not: Lütfen reklam gibi yanlış anlaşılmasın. Marka ve modelleri bu araçlarda araştırdığım için yazdım.

Aldığınız araç hususi yani otomobil sınıfında olmalı mesela o sınıfta doblo panoroma ve fiorine alabilirsiniz.. caddy kamyonet göründüğü için alamıyoruz..

Merhaba, sebebi şu; ticari araçlarda ötv oranı %15 iken, hususi araçlarda %45 oranında ötv vardır. Ticari araçları otomobil sınıfında da alabilirsiniz. Sizin için fiyat değişmez. bu ödemediğiniz vergi devletin almadığı vergidir.

Üst Alt