Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1460 TL geliri ve %60 raporu olan annem adına evde bakım maaşı alınabilir mi?

luminious

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Annem % 60 ağır özrlü raporu verdiler. Babamın maaşı bodroda 1460 tl gözüküyor annemle beraber kalıyorlar üst katlarında ben eşim ve çocum oturuyoruz. Eşim anneme 7/24 bakıyor bunun için eşim evde bakım parası alabilirmi. Eşim çalışmıyor ben ise 940 tl maaş alıyorum. Ev ise annem ve babam üzeirne müşterek sizce bundan ne ibi sonuç çıkar. 487 x 5 mi olması gerekiyor. Toplamda 5 kişiyiz.

İki durumda da aşıyor, yani resmi olarak aynıysa oturduğunuz adresler 1460+940=2400%5=480 yapar.
İkametleriniz farklı görünüyorsa resmi kayıtlara göre, bu durumda da sizin gelirinizde dahil edilmez, kişi sayısınada dahil edilmezsiniz bu durumda da 1460%2=730 yapar.
Kişi başına düşmesi gereken 467 TL'lik sınırı aşmış olursunuz.

Temmuz'dan sonra kişi başına düşmesi gereken gelir miktarı 487 TL olacak, ikametiniz resmi olarak aynı yerdeyse/gösterirseniz Temmuz'dan sonra başvurmayı deneyebilirsiniz.

Peki aşim ve çocuğu aynı ikamete göstersek 4 kişi olurlar ozaman bir sıkıntı olur mu? Yorumlarınız için teşekürler

Üst Alt