Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16 yaşındakı 1 günlük sigorta emeklilk için bir anlam ifade eder mi?

Konular
10
Reaksiyonlar
10
Sene 2006'da iş kazası geçirdim . 1990 Doğumluyum o zamanlar 16 yaşında 1 gün iş yeri sigortamı yapmış. Sadece birgün

16 yaşındakı 1 günlük sigorta sayılır mı ?

yoksa 18 yaş üstündekiler mi sayılır .

16 yaşında sigorta priminiz 1 günde olsa ödenmiş. emeklilik hesabınız ise şu şekilde olacak
gün/ay/1990+18 : gün/ay/2008 olarak hesaplanacak yani ilk işe girişiniz 18 yaşını doldurduğun tarihten itibaren hesablanacak ayrıca o 1 gün prim emeklilik hesabında bile kullanılacak.
Doğum tarihinizi tam olarak verirseniz ne zmöan emekli olursunuz onuda hesaplayalım.
Doğum tarihiniz 01 ekim tarihinde önce ise çok güzel olur...

Doğum tarihi 1 ekimden önce olması? bu konuda açıklama yapabilir misin? Merak ettim...

5510 sayılı kanun yürürülüğe giridi öncesi ve sonrası var.
Diyelim ki arkadaş 01/10/2008 tarihi ve sonrasında işe girmiş ise farklı bir uygulama 30/09/2008 tarihi ve öncesinde girmiş ise farklı bir emeklilik uygulaması vardır.

01/10/2008 TARİHİ VE SONRA İŞE GİRENLERİN EMEKLİLİĞİ
2008_sonrasi.PNG

30/09/2008 TARİHİ VE ÖNCESİ İŞE GİRENLERİN EMEKLİLİĞİ
2008_oncesi.PNG

Tşk;
Doğum tarihi değilde işe giriş tarihi olacaktı: Peki bu durumda 16 yaşında ve 2006 da işe giriş yaptı. 1 günlük sigortası var: O kapsamda yinede 18 yaşına girdiği tarih olarak 1 ekim 2008 den önce mi olması gerek? yoksa 2006 aki 1 günlük sigortalık olması mı yetiyor?

Aynen 1 ekimden önce olması gerekli

09.04.1990 Doğum tarihim ..

Yani 16 yaşındakı sayılmıyor 18 ssklı olmuş oluyorum doğru mu anladım . ilker bey

Raporum yuzde 42 Sağkolumda Sıkıntı var .

20 yıl-4400 gün mü benım emeklilik yani.

2006 ve 3. derece vergi indirimine göre, 20 yıl 4400 güne tabiisiniz.
Ama, 18 yaşınızı doldurduğunuz tarih itibariyle hesaplanır:
09.04.2008 + 20 yıl = 09.04.2028 yılı 4400 günle emekli olursun son 1261 günün ssk'dan olursa.
ve ssk'dan emekli olmak için çalışıyorken vergi indirimi alman gerekiyor.

İLKER BEY BÖYLE DURUM

KKELEBEKK;
Vergi indiririme başvuru yapcam ama korkuyorum raporumu düşürürler diye . Forumdakıler hepsı aynı dertden çunkü

Eskisi kadar düşürmüyorlar artık, şansınıza yaşayıp göreceksiniz. :)

Vergi indirim hakkı almadan emekli olamazsınız ki ? Biran önce vergi indirimi için müracaat edin.

Yakında gidecem ama sıkıntı olur diye içimde bir korku var . o yüzden beklemeye aldım kendımı . :(:(:(:(

Korkunun ecele faydası yok maalesef bir an önce vergi indirimi için müracaat edin ve emekliliğinizi sağlama alın...
Bu arada engeliniz nedir.?

Üst Alt