Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el araç alırsam ne zaman satabilirim?

ha-neul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar...
benim h sınıfı ehliyetim var. Araba almayı planlıyorum. bu konuda pek bilgim yok. sıfır alırsam 5 yıl satamam satarsamda ötv yi geri ödeyeceğim falan bu tamam.ya engelliden 2. el alırsam aynı uygulama devam edecek mi? yani 5 yıl vergi vermiyeceğim mi? net bir şekilde öğrenebilir miyim? he birde 2. el bir araba buldum engelliye satılık. yabancı plaka diyor ne iş anlamadım :D
TEŞEKKÜRLER...

Araç kaç yıllık alınmışsa, kalan süreyi beklersiniz.

Yani şöyleki, yurtiçinden alınmışsa bu süre 5 senedir, mesela 2 senelikse araç, 3 yıl sonra satabilirsiniz vergisiz engelsiz birine.
Ama yurtdışından alınmışsa 10 yıldır süresi, ve size kaçıncı yılında gelecekse, kalanını da siz tamamlarsınız. Diyelim ki 4 senelik. 6 sene sonra satarsınız engelsiz birine.

Araç alma hakkı olan engelli birine sıfırda olsa 2. elde olsa istediğiniz zaman satarsınız.

Tabi sizin de, H sınıfı ehliyetinizin yanı süre araç alma hakkınızın olması gerekiyor. Yani araç almayı gerektirecek ortopedik rahatsızlığınızın olması gerekiyor.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

sorumun başlığı da değişti :D alma hakkım var. benim sorum 2. el alırsam arabayı yine ötv den muaf mıyım?

2. el araç alırsanız o aracın ÖTV süresi dolmadan yeni bir araç alamazsınız sorunuz böyleyse eğer.

2.elarabada ÖTV olmaz istediğin zaman satarsın sadece mtv ödemezsin

Üst Alt