Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el olarak satın aldığım engelli aracını satmak için ne kadar süre beklemeliyim?

Tekno52

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 2. el 3 yaşında engelli bir arkadaşımdan %99 rapor ile araç satın aldım. Araç 2 senedir bende sormak istediğin şudur. 2 el devir alınan araçlar 5 yıl değil 3 yıl beklenmesi yeterli oluyormuş doğru mudur.

Tekno52

Alan kişi aldığı tarihten itibaren 5 yıl bekleyecek

Satan kişi aracı sıfır olarak aldığı tarihten itibaren 5 yılın tamamlanmasını bekleyecek.

Her engelli sadece 5 yılda bir ÖTV konulu işlem yapabilir.

Slm arkadaşlar ben 2.el engelli aracı satın aldım arac devrini 2015 te yapmıştık. Araç 2013 modeldi ve bu yıl 3 seneyi doldurdum. Sıfır alınan araçta 5 yıl 2.el alınan araçta 3 yıl diye biliyorum bu yıl değiştirecem inşallah.

Tekno52
Aracın modeli, sıfır ya da ikinci el olması hiç fark etmeksizin ÖTV muafiyeti hakkından 5 yılda bir kez yararlanılabilir.
Aracı devralmanızdan itibaren 5 yıl dolmadan ÖTV sini ödemeden satamaz ve tekrar ÖTV muafiyetli araç alamazsınız.

Üst Alt