Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 işe giriş ve 5605 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

BATURR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba yardımcı olursanız sevinirim .

26.12.2000 tarihinde işe girişim var
5605 gün toplam gün sayım var şu an
% 42 engelli derecesi
06.11.1982 doğumluyum

sorum şu ben ne zaman emekli olabilirim ne zaman dilekçe vermeliyim

MERHABA

26.12.2000 yılında pirim ödemeye başlanmış ise ve % 42 engelli raporun ile 3. dereceden emekli olabilirsin.
buda;
06.08.2000-05.08.2003 yılları arasında işe başlayanların emeklilik şartı 19 yıl, 4240 gün
26.12.2019 yılında emekliliğe hak kazanıyorsun.

2008_oncesi.PNG

ilker bey
evet , vergi indirimim var ve zamanında bunu maliyeye ve işyerine bildirmiştik ,

Arkadaşlar merhaba , 26 aralıkta benim günüm doluyor, primimde fazlasıyla var , şimdi ben emeklilik başvurusuna giderken yanımda ne götürmem gerekli evrak olarak, bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilir mi , yani işyerinden çıktı mı alacağım , yoksa ilk ssk ya mı gideceğim şimdiden teşekkürler .

BATURR..sgk dan emekli olabilir yazısını işyerine veriyorsun o yazıyla beraber raporun vergi indirim yazınla beraber emeklilik müracatını yapıyorsun(vergi indirimli emeklilik olarak varsaydım değilse normal işyeri çıkış yazısı ile)hayırlı olsun..

BATURR..bir şey değil kardeşim ne demek..bu arada şafak 7 diyorsun hayırlısı olsun şimdiden..

hayırlı olsun şimdiden emekli maaşı bağlanınca ve sürec hakında yazılarını bekliyoruz emekli olunca unutma bizi :)

deathless inşallah abi Allah razı olsun .
erhannn inşallah emekli olunca gelişmeleri ve süreçi yazarım , unutmam abi . Rabbim hepimize hastalıklarımıza şifa versin .

ssk günüm doldu ve başvuru yaptım , orada bulunan memur , bir dilekçe doldurma mı söyledi , doldurup ssk genel evrak kısmına verdim , 15 gün içinde dilekçenin cevabı gelir dediler bekliyorum ... bir hafta geçti ...

lakin anlamadığım birşey var orada ki memur sana yazı geldikten sonra tekrar buraya başvuru yapacaksın , sonra işyerinden ilişiğini keseceksin sonra tekrar geleceksin dedi yani hemenemekli olabilirsin dememdi , bilginiz olsun sanırım yazışma falan yapıyorlar

OturanBoğa bülent abi teşekkür ederim ,
sgk nın evrak kontrol sitesinde , giden evrak kayıtlı yazıyor ve ben hala beklemedeyim ,dilekçe yazalı bugün tam 15 gün oldu bu bilgiyi süreç açısından bilgi amaçlı veriyorum gelişmelerle ilgili bilgi vereceğim .

Üst Alt