Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 yılından bu yana sigortalıyım. %40 raporla ne zaman emekli olabilirim?

tattooyakamoz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar;
1974 doğumluyum . diyabetten dolayı askeri hastanenin bana verdiği ( askerliğe elverişli değildir ) raporum var .1990 yılından bu yana tip 1 diyabetliyim . ve 2000 yılından bu yanada sigortalıyım . malülen emeklilik için müracaatta bulundum ve şişli etfalin bana vermiş olduğu raporda -Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,komplikasyon yapmış (retinopati ) yazıyordu . ve bununla birlikte gözlük kullanıyorum ve önemi varmıdır bilmiyorum ama safra kesesi ve apandisit amaliyatı oldum ve alındı.bu şartlarda benim malulen emeklilik durumum ne olabilir ? forumda okuduğum kadarıyla öncelikle erken emeklilik için mi yola çıkmalıyım . sizinde formda yazdığınız kadarıyla sanırım ben % 40 alabiliyorum . hangi yolları izlemem gerkiyor emekli olabilmem için . yardımlarınız ve göstereceğiniz yol için şimdiden teşekkür ederim .saygılar .

Vergi indirimi ile erken emekli olabilirsiniz şu tabloya göre:
2008_oncesi.PNG

sayın kısmet hanım .merhaba .öncelikle bir önceki cvp ve yardımınız için teşekkür ederim .malulen emeklilik için mürecaatta bulunmuştum ... ve şişli etfalin bana vermiş olduğu raporda - (Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,komplikasyon yapmış (retinopati ) ) yazıyordu ve bununla ben malulen emekli olamadım . şimdi ise vergi indirimi almak istiyorum .ve sanırım vergi indirimi alabilmem için raporumda Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,komplikasyon yapmış (retinopati ) bunun yazıyor olması yeterlimidir ? hastananenin bana verdiği bu raporla vergi indirimi için nereye müracaaat etmem gerekiyor ? veya tekrardan başvuruda bulunup vergi indirimi için hastaneyemi gitmem gerekecek ? yani elimde olan bu raporla bir şey yapabilirmiyim ? ( raporumda olan bu ibare benim vergi indirimi almama olanak sağlayabilirmi ? alabilirmiyim . şimdiden teşekkür ederim .saygılar .

sayın bülent bey . cevabınız ve ilginiz için öncelikle teşekkür ederim . geçtiğimiz hafta itibariyle , hastaneye gidip vergi indirimi için müracaatta bulundum .ve bana muayene ve tetkikler için 26 mayıs a randevu verdiler . bir önceki müracaatım malulen emeklilik içindi . ve hastanenin bana verdiği raporda aynen şu ibare yazıyordu .. ( KLİNİK BULGULAR .DAHİLİYE : TİP 1 DİABETES MELLİTUS ( AÇLIK KAN ŞEKERİ SÜREKLİ 200 ALTINDA TUTULAMAYAN , KOMPLİKASYON YAPMIŞ . ( RETİNOPATİ ) KARAR .( SOSYAL GÜVENLİK KURULUNCA VERİLECEKTİR . ve belli bir zaman sonra beni telefonla arayarak malulen emekli olamayacağımı söylediler. bende bu defasında erken emeklilik için müracaatta bulundum . 25 yıllık diabetliyim , ve insülin kullanıyorum .malulen emeklilik için müracaatımda hastanenin bana verdiği raporumda yazılı olan KLİNİK BULGULAR .DAHİLİYE : TİP 1 DİABETES MELLİTUS ( AÇLIK KAN ŞEKERİ SÜREKLİ 200 ALTINDA TUTULAMAYAN , KOMPLİKASYON YAPMIŞ . ( RETİNOPATİ ) bu ibareye göre acaba şimdiki olan müracaatımda vergi indirimi alabilecekmiyim ? çok teşekkürler , saygılar .

ek olarak ta bana verilen KLİNİK BULGULAR .DAHİLİYE : TİP 1 DİABETES MELLİTUS ( AÇLIK KAN ŞEKERİ SÜREKLİ 200 ALTINDA TUTULAMAYAN , KOMPLİKASYON YAPMIŞ . ( RETİNOPATİ ) yazılı raporda herhangi bir oran belirtilmemiş ve sadece bu açıklama var .

Selçuk,
Vergi indirim hakkı için bulunduğunuz ilin Maliye ''mükellef hizmetler birimine'' müracaat etmeniz gerekirdi. Siz direk hastaneye müracaat etmişsiniz.
1-İş yerinizden çalıştığınıza dair alacak olduğunuz belge.
2-Rapor aslı ve ekleri
ve dilekçenizi ekleyerek müracaat edin.

Bülent beyin cevabına bakılırsa "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,

komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus % 40" ben öyle anladım,
sanırım % 'lik oranda yazması gerekiyor.
Selçuk kardeş sakatlık cetvelinde hangi hastalıga ne oran verileceği bellidir
yok 1 haftanı alır yeni rapor almak, sonuçta hastalığın kronik endişelenmene hiç gerek.
kolay gelsin ve geçmiş olsun

ilker ve nihat bey : vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim .sanırım muayene olup vercekleri sonucu bekleyecğiz .

% 44 oranla emeklilik ve haklar

herkese mutlu ve huzurlu günler dilerim

hasekiden aldığım %44 engelli rapor ankaradan imzalanarak vergi indiriminden faydalanabilirsiniz ekli bir yazıyla geldi . ancak benim raporm da zihinsel ruhsal bozukluk kısmında şu yazıyor psikiyatri poliklinikten yeterli sürede izlenim-takip sonucu sağlık kurulu karar uygundur. ancak benim psikiyatır ile ilgili bir sorun um yok ,
raporun alt kısmında bulunan SÜREKLİ veya RAPORUN GEÇERLİLİK SÜRESİ yazan yerler boş .

bu durum da benim yılım dolduğunda erken emekli olabilirmiyim ben hemen aynı hastanede psikiyatıra gittim muayene oldum , sorun ne dediler hiç bir şey yok dedim neden geldin o zaman dediler durumu izah ettim doktor sağlamsın olarak kaydına geçti .

buraya yazıyorum çünki hastaneden yeterli bir cevap alamadım .ben bu şekliyle bir kaç kez daha psikiyatır polikliniğine gidip muayene olup sağlam sağlam sağlam alınca raporun altında o boş yerlerden birimi imzalanacak veya bu iş nasıl çözüme ulaşır .

iett ye gittim engelli indirimli seyehat kart almak için fakat aşağıdaki yerler boş olduğu için bana vermediler . ama raporda % 44 engelli indiriminden yazmasına ramen , illaha aşağıda ki sürekli veya ne zamana kadar olan yerden biri yazmış veya işaretlenmiş olması gerekiyor diye vermediler .

sgk ise raporun tamam onaylı zamanın gelince emekli olabilirsin diyor .

biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir durumu 02.02.2001 sigorta girişliyim toplamda 4700 gün gün sayım var .yapacağınız yardım ve açıklamalar için şimdiden teşekkür ederim .

tattooyakamoz

Raporu umursamayın. Önemli olan şey sizin için vergi indirim hakkınızın olup olmaması ve o hakta bir süre kısıtlamasının bulunup bulunmaması.

(02.02.2001 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksin. Yeter ki o zamana dek defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmiş ol.

Üst Alt