Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 sigorta girişim, %42 raporum var ne zaman emekli olabilirim?

fatma_24

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
ben %42 engelliyim 07/12/2001 sigorta girişim var, merak ettiğim soru, ben ne zaman emekli olabilirim? :)))

Merhaba Fatma hnm.
Eğer Vergi indiriminiz olduğunu varsayarsak %42 oranla III. dereceye tabisiniz ve o tabloya göre.
19 yıl sigortalı olmak ve bu sürede 4240 gün (2020 yılına geldiğinizde 4240 gün priminiz varsa emekliliğe ayrılabilirsiniz.)

- Vergi indiriminiz yoksa Çalıştığınız kurumdan çalıştığınıza dair bir belge alıp sanırım bankacısınız Büyük Mükellefler Vergi Dairesine başvurmanız gerekiyor Zincirli kuyuda yeri)

anlamadım şimdi benım 19 yıl mı çalışmam gerekiyor? :S neden? 15 yıl değilmiydi bu süreç?

iskocyalim;
ay çok kötü 19 yıl çok uzun bir süre, ben 15 yıl olarak bliyordum :( bu arada bilgilendirme için tsk ederım

OturanBoğa;
Bilgilendirme için tesekkür ederım ama 19 yıl :( çok uzun bir süre geldı, ben diğer arkadaşıma verdiğim cvpdada aynı cümleyi kullandım, ben 15 yıl biliyordum :(

5510 sayılı yasa ile kademeli geçiş uygulaması yapıldı şu tablodan detaylı olarak göre bilirsiniz...
2008_oncesi.PNG

Slm Metin bey,

Vergi indirimim var bilgilendirme için tsk ederım

Emekli olma süreci baya uzunmuş bu arada, önceden 15 yılda olunuyordu !

15 yılda emekli olmak hayal oldu artık...
Siz 3.derece vergi indirim hakkı kazanmış olduğunuza göre
19 yıl 4240 güne tabi oldunuz.
07.12.2001+19: 08.12.2020 yılında emekli olabilirsiniz.

Üst Alt