Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ile emeklilik şartlarım nedir?

semih118

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir sürü şey okudum kafam iyice karıştı. Siteye üye olup sorayım dedim en iyisi.

Ben bipolar hastasıyım 4-5 senedir düzenli tedavi görüyorum. Bu erken mi malulen mi ne emeklilik imkanı varmış sanırım %40 ve %70 arası rapor alınırsa. Birde 1800 gün prim ve 10 yıl sigortalılık lazımmış. Eksik günler borçlanılabiliyormuş.

Doğum Tarihim 18.06.1986

SGK sitesinden sorguladım GÜN 1350, KAZANÇ 66.146.40 yazıyor benim.

4/A girişi 15.09.2003 Uzun Vade Gün Sayısı 165
4/B Tescil tarihi 29.11.2012 Toplam gün 1185

Ne zaman emekli olabilirim yada varsa eksiklerim neler, ne kadar maaş alırım tahmini?

Çok teşekkür ederim yardımcı olan herkese :)

Bahsettiğiniz 1800 gün sadece malulen emeklilik için geçerli ve maluliyet cetveli'ne göre tek hastalıktan %60 rapor olmalı,

diğer bahsettiğiniz 40 70 rapor arası emeklilik ise vergi indirimi ile erken emeklilk bunun içinde enaz 3600 gün gerekli

2008_oncesi.PNG

18.06.1986 + 18 = 18.06.2004 emekliliğe temel sigorta başlangıcı. 4c-b Bağkur statüsünde emeklilik şartları (emeklilik zamanı alınacak rapordaki oran belirleyici olacak): [FONT=sans-serif] [/FONT]

bagkur.PNG

OturanBoğa

Sağolun cevap için Bülent bey. Bu konulara çok uzağım ondan anlaması zor oluyor :)) Bi ara doktorum kendisi demişti emekli olmayı düşündün mü vs diye ama pek incelememiştim o zaman.

Mesela %40 rapor alırsam 2 yıl daha beklemek gerekiyor ama mesela %60 rapor alırsam emekli olabiliyorum öyle mi? Peki alınacak maaş konusunda bir bilgi alabiliyor muyuz acaba? :))

Üst Alt