Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004'de SSK'lı, 2010'da memur oldum. %64 raporla emeklilik şartım nedir?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben de bu konuyu tam anlamış değilim, şu 16,18 ve 20 yıl olayı nedir. Mesela ben ilk işe 2004 de özel sektörde başladım,2010 da 657 li oldum engelim %64 ve doğuştan ben kaç yıl çalışırsam emekli olabileceğim. 13.5 yıldır bir fiil çalışıyorum. Özel sektör SGK günlerini farkını ödeyerek emekliliğme saydirdim.

Chemist-Kimyager

Emeklilik için (gün/ay/2004 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve (ssk +memuriyet vs. toplamda) 3900 prime tabisiniz. Yani gün/ay/2019 yılında emekliliği hak edeceksiniz.

Emeklilik tarihinde %60 ve üzeri rapor alacağınızı ve ilk sigortalılık zamanında 18 yaşınızı tamamlamış halde tam primle sigortalı olduğunuzu varsaydım.

Çok teşekkür ederim Bülent Bey bu arada 20/04/2004 yılında başladım tekrar teşekkürler.

Bu tablo emekli sandığı için de geçerli mi Bülent Bey

2008_oncesi.PNG

emekli sandığında 1. Derece ya da 2. Derece emeklilik yılını etkiliyor mu 2008 öncesi ise girişlerde

Chemist-Kimyager

Bu tablo ile emekli sandığından emekliliğin bir ilgisi yok. Bu tablo ilk sigortalılığı 1 ekim 2008'den önce olup emekliliği 4a (ssk) statüsünde gerçekleşecek kişiler içindir. Siz şu tabloya tabisiniz:

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt