Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004'te 5 yıl süreli ve 2015'te başka hastaneden aldığım raporların farkları!?

Jozefim

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
2004'te %50 oranında 5 yıl süreli rapor aldım. 2015'te de BAŞKA BİR ŞEHİRDEKİ BAŞKA BİR HASTANEDEN %60 oranında süresiz aldım başka hastaneden.
.
2004 yılında aldığım yüzde 50 ve 5 yıl kontrol süreli raporu hiç bir yere vermedim. İşe de normal yolla yani KPSS yoluyla normal memuriyete girdim zaten.
.
2015 te aldığım yüzde 60 süresiz raporla vergi indirimi hakkından yararlandım.
.
ancak iş emekliliğe gelince MEMURİYETE GİRİŞTEN ÖNCE alınan rapor önemli olduğu için,
yüzde 50 ve 5 yıl süreli raporum esas sayılacak.
.
Ancak 5 yıl kontrol SÜRELİ bir rapor ve bu raporumu 2004'ten sonra yenilemedim..
.
sormak istediğim bir kaç soru var..

1- geçmiş yıllarda süreli alınan ve yıllar içinde yenilenmemiş süreli raporlar erken emeklilik için geçerli mi?

2- 2004 te bana verilen yüzde 50 oranlı ve 5 yıl kontrol süreli raporu yenilemedim. neredeyse 13 14 yıl geçmiş. Emeklilik imkanımdan yararlanmak için raporu şimdi yenilemeli miyim? yoksa süreli rapor ile 5400 gün ile erken emekliliğe başvurabiliyor muyum?

3- engellilik oranı formulüne göre benim yüzde 60 ve süresiz almam gerekiyor. Nitekim 2015 te süresiz ve yüzde 60 aldım. Benim gibi aynı hastalığa sahip 2 3 arkadaşım var onlar da değişmez şekilde yüzde 60 ve süresiz rapor almışlar. Bu noktada Hastaneye "GEÇMİŞE DÖNÜK" düzeltme başvurusu yapılır mı?

4- Birden fazla hastaneden rapor almam halinde herhangi bir kanuni aykırılık yapmış olur muyum? yaptırımı var mı?

5- Vergi indirimini 2015 te aldığım raporla,, erken emeklilik başvurusunu 2004 te aldığım raporla yapacağım.
böyle bir ikililik sorun yaratır mı ?

2004'te aldığım süreli raporun varlığını geçen hafta öğrendim. Hatırlamıyordum öyle bir raporumun olduğuna. Meğer varmış..

Üst Alt