Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007'de bağkurlu oldum. %75 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

nuh ragıp

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm nasılsınız ben nuh ragıp bagkurluyum yuzde 75 raporum var kac bingunde emekli olurum . kac bin gun prim yatırmamlazım. 9 ekim 2007de kayıt oldum tarım bagkuruna

bana kim cevap yazabilecek

Nuh kardeşim Evet 2926 sayılı Tarım Bağ-Kur unda malulen ve erken emeklik hakkı vardır.

Evet, benim bildiğim kadarıyla 5510/28. maddeye göre tarım bağkuru ödeyenler de kurum sevkiyle sakatlık oranı cetveli'ne göre alacakları %40 ve üzeri rapor alabilmeleri koşuluyla 4b statüsünde erken emekli olabilirler:
% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün
primle emekli edilirler

Üst Alt