Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%47 raporla emeklilik hakkında..?

omega26

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba

bulunduğum ilin devlet hastanesinden 1 yıl süreli olmak üzere % 47 rapor aldım. Daha sonra bu raporumu vergi indirimi için Ankara'ya gönderilmek üzere bulunduğum ilin vergi dairesine verdim. Sonuç olarak bana oradan da % 47 sonucu geldi. Yalnız Ankara'dan gelen raporda kontrol yazmıyor. Sorularım şu şekilde

1. Ankara'dan gelen rapor sürekli anlamına mı geliyor
2. Bu sonuçla emekli olabileceğimi biliyorum senem günüm yetiyor . Emekli olursam bulunduğum ilden aldığım rapor kontrol sonunda % 40'ın altına düşerse emekliliğim yanar mı?

Teşekkürler

Ankara Maliye'den gelen sakatlık indirim belgesinde bir süre kısıtlaması yoksa, o hak sürekli demektir. Yani raporun 1 yıl süreli olmasının hiç bir önemi yok.

Vergi indirim hakkı size emekliliği de getiriyor. SGK kendisi kontrol muayenesi istemezse, raporunuzun bitiş tarihi ile emekliliğinizin hiç bir ilgisi kurulamaz. 1 yıl sonunda raporunuzu yenilemenize de gerek olmaz yani.

Teşekkür ederim. Az önce vergi dairesine de gittim. Verdikleri yanıt sizin yanıtınızla doğru orantılı.

Üst Alt