Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl dolan %90 engelli araç satışı nasıl yapılır?

Tuna51

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
[SIZE=5][/SIZE] Öncellikle herkeze meraba arkadaşlar :)
Ben 2010 yılında %90 engelli kızım üzerine Renault megane sport tourer aldım 60 lık aracı 35 e felan almıştım o zamanlar heralde ,5 yıl doldu ve bundan 1 hafta önce bir alıcı ile anlaştık tam notere gittik :D ve noter mahkeme kararı olmadan satamassınız dedi ve mahkeme başvurusunu yaptım sulh hukuk mahkemesi işte ve şuan bekliyorum 1 haftadır da araştırıyorum internet sitelerinde ,forumlarda felan vasili olan %90 olan araç satımı ile alakalı konularını bir türlü bulamadım şimdi sorularım
1-Kızımın üzerine olan bu engelli aracını satarken mahkeme araca fiyat biçiyormuş diye duydum doğrumudur?
2-Şimdi araca fiyat biçiyorlar ve o fiyatın üstüne çıkılıyormu??
3-Ve birde mahkeme banka hesabı felan açıyormuş parayı oraya yatırıyormuşum ve yeni bir araç alırken yene izin isteyip bankadan parayı çekiyorumuşum yani ben yeni bir araç almasam o parayı çekemezmiyim yada ötv sini felan alırken almadık ya o ötv yi felan ödeyecekmiyiz ?
4-Mahkeme dava tarihi verecekte ne kadar sürer yani ne kadar bekliyeceğim şimdi ???
---Bu konuları bilen varsa lütfen yardım edin ne kadar karmaşık iş kafam allak bullak bu satış işlemleri off yardımlarını bekliyorum :( :eek: :eek:

1.mahkeme araca fiyat biçmiyo diye biliyom fakat yanılıyorda olabilirim.
2.evet araç satıldıgında para bir hesaba yatmakta ve özürlü kişinin giderlerine para harcanmaktadır fakat bu harcamaya sadece mahkeme(hakim) izin vermektedir.Yok ben o parayla yine araba alcam diyosan ona da hakim karar vermekte.
4.bende mahkemeden araç alımı için izin alma aşamasında oldugum için başvurdugum tarihten 1 ay sonrasına mahkeme günü verdiler.Genellikle dosya yogunluguna baglıdır ama 1 aydan aşağı duruşma günü vermezler. bizim duruşma tarihi 25 şuabat ta. 10-15 günede gerekçeli karar çıkmakta yani süre 3 aya yakındır.

Üst Alt