Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıldır çalıştığım işyerinden memuriyet sebebiyle ayrılırsam tazminat alabilir miyim

OguzZ'

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Merhaba , şu an bankada çalışıyorum yaklaşık 5 yıl olacak. Memur olacağım için istifa edeceğim tazminat alarak işten ayrılabilir miyim ?

OguzZ'

ben ziraat bankasından istifa ederek geçtim memuriyete. MAlesef istifa edince tazminat alamamıştım.

İstifa ederek degil anlaşarak çıkmaya çalış belki bi şekilde az miktarda olsa alabilirsin .. :)

Bende 7 sene çalıştığım bankadan çıktım karşılıklı anlaşarak güzel yaklaşımla hem tazminatımı hemde ihbar tazminatı aldım kuruma ve senin yaklaşımına bağlı . kural gereği sen istediğin için tazminat alamıyorsun..

Tazminat hakkınız yok. Hatta iş sözleşmenize bağlı olarak banka sizden tazminat isteyebilir.

Bende istifa ederek memuriyete geçtim ve alamadım. Hatta 3 hafta önceden bildirimde bulunma sürem verdi ihbar tazminatı ödememek için o süreyide sağladım ve memuriyete geçtim.

1999 dan önce sigorta girişin varsa 3600 gün doldurduysan sgk ya gidip kdem tazminatı diye yazı alırsın o kağıdı işverene verirsin kendi isteyinlede ayrılsan tazminati alirsiniz

Norman Kime nasıl yaklaşmam lazım :) yani müdürlerin elinde olan bir şey mi yoksa insan kaynaklarının elinde olan bir şey mi nasıl aldınız siz ? kimlerle görüştünüz ?

Memuriyete geçiş, ne yazık ki, kıdem tazminatı alma gerekçesi değildir.

OguzZ'
Ben Müdürümle görüştüm müdürüm İK ile görüştü dediğiniz gibi müdür ve İknın elinde isterlerse verirler .

1999 dan önce sigorta girişin varsa 3600 gün doldurduysan sgk ya gidip kdem tazminatı diye yazı alırsın o kağıdı işverene verirsin kendi isteyinlede ayrılsan tazminati alirsiniz

ben bu şekilde tazminatımı almıştım 1998 sigorta girişi ve 3800 prim günüm vardı

Üst Alt