Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 Yılı dolan aracımın satışı hakkında..?

Vergi dairesinden satılamaz (hak mahrumiyeti) kaldırmanız gerektiğini kimse bilmiyor sanırım. E devletten bakınız hak mahrumiyeti olduğunu göreceksiniz yoksa noterde takılı kalırsınız. Bide makine mühendisi öyle 50 ye 100 e yapmıyor bu işi enaz 400 tl bunuda bilin derim.

Yoo ben vergi dairesine falan gitmedim.Trafik şubeden kaldırtıp ordan notere gittim.

Arkadaşlar ben iki yil once özel tertibatıli aracimi 5 yili dolunca ssttim tertibatini kendim kaportacida çıkardım muayeneyede sokmadan noterden normal satis yaptim hiç. Bir problem çıkmadı

Arkadaşlar benim arabamda da tertibat var peki [SIZE=3]aynı engel durumunda [/SIZE]bir kişiye arabamı satarken tertibatı söktürmeye gerek var mı direk noter satışında satabilir miyim.Satış için izlenecek yol nedir acaba.Arac 5 yılı doldurmadı

Milleti yanlis yonledrip paralarini bedavaya harcatmayin benim iki yili gecti satali ve 1 ay sonra yeni arac aldim hic bir sorun çıkmadı

Özel Tertibatlı Yurt Dışından Getirdiğim Aracımı Sattım.
İşlemler :
1-Makine Mühendisine tertibat sökme projesi ve faturası : 300 TL
2-Şoförler odasından Ek-1 alınacak :10 TL
3-LPG varsa sızdırmazlık raporu alınacak:35 TL
4-Egsoz muayenesi yoksa eksoz muayenesi :35 TL
5-Egsoz muayene ruhsatı yok yada dolmuşsa ruhsat bedeli (Tüv istasyonunda) :6 TL
6-Tüv muayene ücreti :165.20 TL
7-Trafik tescile gidilecek
8-Plakada özürlü işareti yoksa 2 adet ruhsat değişecek : 160 TL
9-Plakada özürlü işareti varsa yeni plaka basılacak:40 TL
10-Trafik tescilden vergi dairesinden araç üzerindeki muafiyeti kaldırmak için EK-1 alınacak.
11-Vergi dairesine EK-1 verilip muafiyet kaldırılacak.(Hemen satış yapacam deyip şefin onay yapmasını istemeyi unutmayın)
12-Noterden satış yapılacak.

Not 1: Trafik sigortasında zeyilname kaldırılmış.Noter satışı yaptıktan sonra sigorta belgenizi alıp sigorta yaptırdığınız yere gidip kalan ücretin iadesini isteyiniz.
Not 2: Trafik sigorta iadesi geri alınırken şirket sattığınız aracın ileriye dönük 1 aylık ücretin kesiyormuş.Aracı sattığınız kişi sigorta evrakını vermezse bunu hatırlatınız.
Saygılarımla.....

hocam 5 yılı dolan donanımsız olan ve %99 zihinsel engelli kişi üzerine olan aracı satmaya kalktığımızda prosedür nedir ?

Yunus.Emre kardeşim sorduğun konu hakkında bilgim tam değil.Arkadaşlar cevap verir İnşallah.Forumda mutlaka cevabı vardır.Biraz araştır istersen.

yunus.emre;

Eğer aracı alırken mahkeme kararı söz konusu olmamışsa, şimdi satışta da hiç bir prosedür yok. Noter satışı yapın olsun bitsin.

Üst Alt