Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 vergi indirimim, 3794 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

beykozlu1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Ben 2008 de geçirdiğim trafik kazası sonucu engelli oldum.%50 vergi indirimi aldım,işe giriş tarihim 1985 ve 3794 prim günün var.Emeklilik için şartlara uyuyormuyum ve maaş bağlanırsa tahminen ne kadar olur?Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

%50 raporunuz ile 3.derece vergi ind.hakkı kazandığınıza göre 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz,kuruma hemen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.Emekli maaşınız ise yatırılan toplam kazanç a göre hesaplanır..
Şu linkten sizin kriterlerinize uygun olandan yaklaşık olarak maaşınızı tahmin edebilirsiniz...
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

emeklilik

merhaba,ben 10.02.1969 doğumluyum, 01.12.1985 yılı ssk girişliyim,3794 gün primim var ve %50 3.dereceden vergi indirimim var.Emekli olabilirmiyim.İşe girdiğim tarihte yaşım 16 idi,şuan emekli olmamda yeni yasalara göre sorun teşkil edermi?teşekkür ederim...

İlk sigortalılığınız 18 yaşından önce ise:
1- Sigortalılığınız TAM primli idiyse, sigorta başlangıcınız gün/ay/yıl + 18 tarihi olarak dikkate alınır
2- Sigortalılığınız TAM primli değil staj vb. idiyse, bu durumda 18 yaşından sonra TAM primle sigortalı olduğunuz ilk tarih sigorta başlangıç tarihiniz sayılır ve emekliliğiniz o tmeelde hesaplanır:

2008_oncesi.PNG

benim ödemelerim tam olduğuna göre staj olmadığına göre bu durumda emekliliği haketmiş oluyorum ilginize ve verdiğiniz cevaba çok tşkkr ederim

Üst Alt