Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%56 oranlı raporu bulunan babamın araç alması ve kullanım detayları..?

KDRYLDZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Babamın %56 engelli raporu var (Bedensel) Sormak istediğim bir kaç soru var alıntılayarak cevaplıyabilirseniz sevinirim.
- H Sınıfı ehliyet kesin lazımmış bunu anladım fakat rapor oranının bir önemi varmı varsa bu oran yeterli mi ?
- Muayene olduk diyelim rapor oranına örnek veriyorum %30 yazdılar. başbakanlık kartım da vs yazılı olan %56 rapor yanmış oluyormu? ki birçok kurumdan bu rapor oranı sayesinde indirimlerden vs yararlanabiliyor.

-Araç değiştirmek için 5 yıl diye bir sınır varmış diye yorumlar görmüştüm doğrumudur bu olay ?

- Ben ve rapor sahibi babam aracı kullanmak istiyoruz sadece. bunun için yapmam gerekenleri sırasıyla yazabilir misiniz ?
- Otomatik vites araç şartı oluyor mu?

KDRYLDZ

1- Oran olsun da, kaç olursa olsun

2- Hayır, araç/ehliyet için alınan rapor önceden elde edilmiş hiç bir hakka zarar vermiyor

3- Evet, ötv-mtv istisnası ile alınan araç 5 yıl sonra satılırsa vergiden muaftır. Ama daha önce satılırsa, başta ödenmeyen vergiler ödenmek zorundadır

4- Babanızın raporundaki/ehliyetindeki ibarelerdir belirleyici olan: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

5- Yine rapordur belirleyici olan. Özel donanım takılması gerekiyorsa, sadece otomatik vites olmaz.

Üst Alt