Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%63 raporla ÖTV'siz indirimli araç alabilir miyim?

sema23

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
2
merhabalar,

Arkadaşlar ehliyete yazıldım. Sorum şu ki kurul tarafından h sınıfı ehliyet alabilirsin diye onay verildi. Bunun için engel oranının illa ortapedik mi olması gerekiyor ?
Benim %63 raporum ama sadece %3 lük kısmı ortapedik. Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor lütfen sadece kesin bilgisi olan cevap verebilir mi?
Kurul tarafından h sınıfı ehliyet alabilir diye verilen rapor geçerli oluyor mu yoksa hiç sıfır araba diye uğraşmak istemiyorum.

H sınıfı ehliyet nasıl oluyor ? Yeni yasada H sınıfı yokki ela23

ela23
Burada önemli kısım aracı hareket ettirmek için özel bir düzenleme/tertibata gerek olup olmayacağıdır. Durumunuz nedir tam olarak?

FaCia
Engellilerin aldığı ehliyetler eskiden "H" sınıfıydı, ondan bahsetmiş olmalı...

Ya iste keşke bende tam olarak neyin ne olduğunu bilsem 🙄 söyle Anlatayim size normalde o yüzde 3 luk kısım sol ayakta his kaybı var heyete girdiğimde beni özel tertibatli araç kullanabilir raporu almak icin başka yere gönderdiler gönderdikleri yer raporu ver di h sınıfı otomatik vites araba kullanabilir yazıyor. Umarım anlatabilmisimdir...

ela23

Eğer engellilik sebebiyle otomatik araba kullanmanız tertibat sayılmışsa o halde ÖTV'siz araba alabilmeniz gerekir.

Sol ayaktaki his kaybına sadece %3 lük bir oran verdilerse vergi dairesi sizi oldukça zorlar, kesin alabilirsiniz demek biraz zor.

l cevaplayan herkese teşekkür ederim aracı alabildim o bahsettiğim kısım h değil B'miş. Aynı zamanda raporda yazan yüzdelik kısmının önemi yok yani %40 üstü heyet tarafından verilen rapor geçerli.

Üst Alt