Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%67 ortopedik engelliyim. B sınıfı ehliyetim var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

Konular
26
Reaksiyonlar
5
Merhabalar ,
% 67 ortopedik ebgelliyim ama B sınıfı ehliyetim var Otomobil alırken indirim sağlayabilir miyim ?
En son düzenlemelerden sonra % 40 indirim falan diyorlar ama doğruluk payı nedir ?

Bir de;

Bir yakınım felçli , Yatalak Onun için vekaleten ailesinden biri ya da birkaçı adına araç alınırken indirimden
faydalanabilmek mümkün müdür ?

Teşekkür ederim..

sizin rahatsızlığınız ortopedik olduğu için H sınıfı ehliyet alırsanız indirimli araba alabilirsiniz.
yakınınızın %90 ve üzeri raporu varsa indirimli araba alabilir ve bu arabayı 3. derece yakınları kullanabilir

Teşekkür ederim..

B sınıfı ehliyetim var , bu şekilde alırsam indirim olmaz mı , illa H sınıfı mı almam lazım..

Yatalak hastamızın 3.derece yakını sadece 1 kişi mi yoksa birden fazla 3.derece yakını araç alabilir mi ?

olmaz
yakınınız sadece kendi üzerine 1 tane araba alabilir ,bu arabayı kendisi kullanamıcağı için yakınları kullanabilir

ne güzel B sürücü belgen war işte napacan H sınıfı ehliyeti illede indirim almak ıcın mı. ben o B yi almak ıcın kafayı sıyırdım ve nasip etti Allah.

gokhan_sozumcetin;
3. derece yakını diye bişey yok artık. kalktı o sınır
artık herkes kullanabilir. 3. derece olması şart değil

B sınıfı ehliyetle ÖTV indirimli araç alamazsınız..

H sınıfı ehliyete dönüştürmelisiniz..
"H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimi" için heyet raporu almalısınız..

Raporu aldıktan sonra B ehliyeti, H sınıfına dönüştürmek için sürücü kursuna kaydolup sadece direksiyon sınavına gireceksiniz...

Ve bayiye gidip elinizdeki raporla ÖTV indiriminden faydalanacaksınız..

Raporu % 90 (ya da üzerinde) olan yakınınız için yalnızca 1 adet ÖTV indirimli araç alınabilir..
Araçta özel tertibat olmadıkça kullanacak kişi için sınırlama kaldırıldı, herkes kullanabilir...

3.derece yakını kaldırıldı yani diyorsunuz

Üst Alt