Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 rapordan %90’a raporum çıkarsa ehliyetimi değiştirip araba kullanabilir miyim?

Fatihhhh

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Herkese merhaba, 25.12.2012 tarihinde babamdan böbrek alarak nakil oldum. 25.12.2018 tarihinde de nörojen mesane problemi yüzünden red oldu. 1 haftadır diyalize giriyorum. Hali hazırda nakil sonrası %70 raporum var. Ben ÖTV’den yararlanıp araç almak için %90 rapor almak için yatmış olduğum devlet hastanesinde heyete baş vurup sonrasında (Diyalizede burda giriyorum) araba almak istiyorum. Engel bir durum var mı ? Fiziki hiç bir kusurum yok. B ehliyetim de var, H ye çevirip kendim sürmek istiyorum. Sıkıntı yaşar mıyım? Teşekkürler.

%90 engel ile ancak yakınların kullanmasi için veriliyor diye biliyorum H tipi ehliyet için fiziki bir engel olmalı ve araca bir aparat takilmali. Yalnisim var ise arkadaşlar yazsin.

Fatihhhh
%90 oranında rapor alabilirseniz ötv muafiyetli araç elbette alabilirsiniz. Mevcut B sınıfı ehliyetinizle de o aracı kullanabilirsiniz. Buna engel olacak hiç bir düzenleme yoktur.

@KKELEBEKK

Kısmet hanım. Bu dediğiniz rapor değerleri hala geçerli mi ? 2012 yılında böbrek nakli oldum ve % 70 rapor aldım. 2 hafta önce böbreğim red oldu ve diyalize başladım. Salı günü sağlık kuruluna randevum var. ÖTV indiriminden yararlanıp araba almak istiyoruz. % 90 rapor verilecek değil mi ?

@OturanBoğa bülent abi konu hakkında acil cevap almam gerekiyor. Salı günü kurula başvuracağım yardım eder misin ?

Benim % 91 engelli raporum var. Diyaliz hastasıyım. Bende yeni araç alacağım. Benim fiziki kusurum yok. 2012'de aldığım B sınıfı ehliyetim var. Sağlık kurulu aracı sen mi kullanacaksın dedi. Evet dedim. Haftaya cuma gel raporunu al dedi. Beni neler bekliyor şimdi. Ehliyetim değişecek mi ? Yardımcı olur musunuz ? OturanBoğa

Bu raporum ile ÖTV'siz araç alabilir miyim ?

Cuma günü raporumu aldım. Diyaliz hastasıyım. Rapor oranım % 90. Araç alabilir miyim ? Bir problem ile karşılaşır mıyım ?

Resimler;
V93m2Z.jpg

Geçmiş olsun. Artık H sınıfı ehliyet artık yok. Özel donanım gereken engellilerde donanımları tanımlamak ve sınırlama kodları için ehliyetlerini yenilemeleri gerekli ama %90 ve üzeri engelli ve donanım gerekmiyorsa ehliyeti şimdilik yenilemenize gerek yok diye biliyorum. Yinede ilgili bayii ve ilgili vergi dairesi ile görüşmen en sağlamı. Güncelleme veya ek talepleri olabilir.

Üst Alt