Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 Engelli kardeşim adına araç alabilir miyim? Soy isimler tutmuyor.

Mokotow

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar araştırmalarım sonucu bu siteyi buldum, bu konuda mutlaka deneyimli arkadaşlar vardır. Yardımlarınızı rica edicem.

15 yaşındaki kardeşim beyin kanaması geçirmişti ve şu an %80 raporu var. Raporda şu şekilde yazıyor ;

'' Kas sistemi bozukluğu - %80 ( Ağır ) ''

Ayrıca bir durum daha var;

Kardeşim annemin ikinci eşinden olduğu için soy isimlerimiz tutmuyor. Bu problem yaratır mı, yoksa babasının mı alması gerekir ?

Yada babası alırsa ben kullanabilir miyim ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler ve herkesin Allah yardımcısı olsun.

Mokotow Kardeşiniz adına ÖTV indirimli araç alınabilmesi için % 90 veya üzeri rapor gerekli ...

FURKAN_81

Bir yazida denk gelmistim, fiziksel engelli oldugunda %90 gerekmiyor diye, ben mi yanlis anladim acaba ?

Mokotow "Fiziksel yada Ortopedik" özürlerde prosedürler farklıdır öncelikli olarak engelli bireyin H ehliyete sahip olması gerekir . Ehliyet ve araç alabilmek içinde özrün durumuna göre muafiyet standartlarında yetkili hastanece düzenlenmiş engelli heyet raporu gerekir. Kısaca kardeşinizin rahatsızlığına ortopedik açıdan ne araç nede ehliyet vermezler siz oranı %90 yapmaya çalışın

Rahatsızlığın cinsi bir tarafa çocuk henüz 15 yaşında ehliyet yetisi yok.

Mokotow Beyin kanaması geçirdi diyince ben ortopedik sanmadım ... Hem zaten ;

Ufukalp in de dediği gibi kardeşinizin yaşı 15 olduğundan ve ehliyet alamayacağından dolayı da bu durumda tek şart % 90 ve üzeri rapor oluyor dediğim gibi ...

Üst Alt