Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporlu özürlü araç alımı için yardım istiyorum..?

sair34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim size birkaç sorum olacak..

Ben sol dizimdeki hareketsizlik sebebiyle ve hemofili oldugum için %80 özürlü raporuna sahibim.

sıfır araç alımında fiyatın yarı yarıya düştüğünü öğrendim...böyle bişey varmı ?
varsa normal fiyattan indirimli fiyatını nasıl bulabileceğimi hesaplayan bi oran varmıdır ?
ve neler yapmam gerekiyor ?
aracın senelik vergisini ödeyecekmiyim ?
kaskoda indirim olacakmı?
aldıgım arabayı ailemden herhangi bir şahıs kullanabilcekmi?

şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum...

1,6 cc ye kadar binek araçlarda % 40 oranında ÖTV'den muaf olursunuz.
Ötvsiz Engelli Otomobili İndirimli Fiyat Hesaplama Programı-> Seyfettin KAHVECİ linkinden hesaplayabilirsiniz.

MTV'den muaf olursunuz.

Kaskoda indirim yok. http://www.engelliler.biz/forum/oze...kasko-uygulamasi-hakkinda-tecrubeleriniz.html

Araç alımında ÖTV'den muaf olabilmek için, sol ayağınızdan engeliniz olduğunu belirtilen 'otomatik vitesli araç alır, H sınıfı ehliyet kullanır' ibareli rapor varsa/alırsanız bu raporla H sınıfı ehliyet aldıktan sonra, yurtiçinden alacağınız özel donanımsız aracı herkes kullanabilir, sizde tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz.

çok açıklayıcı cevaplamışsınız hiç bi soru işareti kalmadı kafamda teşekkür ederim yanlızca h sınıfı ehliyet alabilir ibaresi yok raporumda onun için ne yapmam gerekiyor onu bilmiyorum

rapor aldıgın hastaneye h sınıfı için baş vurman yeterli uygun görürler ise ehliyet araba alman problem olmaz

Üst Alt