Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%81 raporum var. Araç alımı için H sınıfı sürücü belgesi şart mı?

CORVETTE79

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar
benim %81 oranda engelli raporum var fakat arac alabipmem icin vergiden muafiyetten yararlanamiyorum
h sinif ehliyet alirsam otv mtv vergiden muafiyet hakkim olurmu ?

Ayrica %70 oranda goremiyorum gorus alan bozuklugum var buna rahmen h ehliyeti alinabilinirmi ? Yardimlarinizi fikirlerinizi onerinizi rica ederim

Doktorlar, Görme engellilere araç değil de Ehliyet verecek mi?

Araç alımı için rapor oranı en az %90 olması gerekiyor ya da %90 atına olup da ille de bedensel (diğer adı ile ortopedi) engelli olmanız gerekiyor. Yoksa H sınıfı ehliyet alsanız dahi vermezler ÖTV.siz araba..

Slm arkadasim benim %60 gorme bozuklugu ve gce korlugum var ve %21isitme kaybimla toplamda %81 oeanda olmasina rahmen otv mtv muafiyetten yararlanamiyorum h sinifi ehliyeti alabilirmiyim alirsamda otv mtv muafiyetinden faydalanabilirmiyim yada ne yapmam gerekiyor ? Yardim icin sagolun

CORVETTE79

Her H sınıfı ehliyet sahibi ÖTV.siz araç alamıyor.. Ya %90 rapor alacaksınız yada uğraşma
Dolayısıyla ortopedik bir rahatsızlığınız yoksa normal bir araç kullanabilirsiniz.

Üst Alt