Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%82 Kronik orak hücreli anemi hastasıyım. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

kltrTeknikCi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben orak hücreli anemi hastasıyım bu nedenle %82 kronik özür raporum var. Herhangi bir fiziksel sıkıntım yok raporu almadan önce B sınıfı ehliyet almıştım. Bu şartlarda ötv indiriminden faydalanabiliyor muyum? Bu şartlar altında alamıyorsam raporu %90 yapabilirmiyim eğer yaparsam teknik hizmette mühendis olan kadroma bi sıkıntı çıkarır mı?

Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

* % 90 üzeri almanız durumunda araç alabilirsiniz, bu şekilde yakınlarınız kullanacakmış gibi alıp, mevcut ehliyetinizle yani H sınıfı ehliyeti alma şartı olmadan, B sınıfı ehliyetinizle dahi sizde kullanabilirsiniz...
http://www.engelliler.biz/forum/oze...m-arac-sahibi-hem-yakinlari-kullanabilir.html

* sakatlık oranı cetveli 'ne göre ilgili bölüm şöyle:
D.Hemoglobinopatiler
a. Orak hücreli anemi
1-Yılda bir veya daha az oraklaşma krizi geçiren hafif- orta vakalar % 40
2- Yılda birden fazla oraklaşma krizi veya hayatında bir kez bile stroke veya akut göğüs sendromu geçiren ağır ve terminal vakalar % 80

* işinizle ilgili sorun çıkar mı bilemiyorum, ancak başka bir etkisi yoksa yada başka bir rahatsızlığınız yoksa almanızda zor gibi...

teşekkürler yönetmeliği inceledim 12 yaşında dalak ameliyatı geçirmiştim (SPLENEKTOMİ ) buda yönetmelikte %10 olarak geçiyor ikisi beraber %90'ı sağlayabiliyor. Aslında ilk başvurumda %90 vereceklerdi herhalde ama ben azaltmalarını istemiştim çalışmıyordum o zamanlar iş bulamam sanıyordum. Cahillik işte yanlış bilgi yüzünden. Kadromda bi sıkıntı olmayacağını söylüyorlar ama iyice araştırmak lazım tekrar teşekkürler.

Evet şimdi farkettim bende tablodan hesapladım %82 oluyor neyse oran onu vermişler bende heyet başkanına o kadar dil dökmüştüm azalt diye adam hiç oynatmamış. Bunu 2 sene sonra farketmekte çok acaip :S . Sonuç olarak indirimden faydalanamıyorum demek sağlık olsun

Üst Alt