Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%88 rapor ile araç alımında vergi avantajından yararlanamaz mıyım?

İSDEM

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar Ben 2003 yılında Böbrek Nakli oldum ve 05.03.2004 tarihinde %80 oranında özürlü raporu aldım. Şuanda Şeker,Hipertansiyon, Kolestrol var ayrıca Kalpden Anjiyo oldum stent takıldı. Özürlü haklarımdam araba almak istiyorum.Hastanenin birine danıştım yeni formüle göre %90 ve üzerine araç alma hakkı varmış hesapladılar %88 çıktı alamazsın dediler 2 puan eksik çıktı alabilmem için ne yapmam lazım gereken yardımı gösterirseniz çok memnun olurum.Sayılar sunarım.

% 90 ve üzeri rapor almanız gerekiyor
aynı zamanda % 90 ve üzeri rapor aldığınızda araba kullanabilir olmanızda gerekebilir , % 90 üzerinde rapor oranlarında heyet araba kullanamaz diyede rapor verebiliyorlar.

kardeş yüzde 90 engeli olan birisinde nasıl araba kullanabilir şartı aranabilir çok mrak ettim.90 ve üzeri engellilerde ehliyet bile sorulmuyor

% 90 üzeri engelli olupta ehliyeti iptal olan o kadar çok insan varki ,veya yeni ehliyet alacak olan % 90 ve üzeri engellilere araba kullanamaz ehliyet alamaz diye ibare ekleyebilir heyet.
sonuçta senin araba kullanıp kullanamıyacağına heyet karar verecek.
havk14 ;senin mantığına göre herkes araba kullanabilir diye düşünüyorsun galiba

% 90 ve üzeri rapor almanız gerekiyor
aynı zamanda % 90 ve üzeri rapor aldığınızda araba kullanabilir olmanızda gerekebilir , % 90 üzerinde rapor oranlarında heyet araba kullanamaz diyede rapor verebiliyorlar.
diyen sensin
havk14 ;senin mantığına göre herkes araba kullanabilir diye düşünüyorsun galiba
diyende sensin

Şöförlüğüm var nasıl araç süremez raporu vereceklerki onu anlamadım.

B Sınıfı ehliyetimi H ye nasıl çeviririm? ÖTV ödemeden araç alabilirmiyim?

Arkadaşlar %90 özürlü raporum var ama ortopedik özürüm yok.
Otomotik vitesli araba almak istiyorum alabilirmiyim.
ötv-mtv ve kdv ödermiyim.
Ayrıca b sınıfı ehliyetimi nasıl h sınıfına dönüştüre bilirim.
Sadece direksiyondanmı sınava girmem lazım

neler yapmam lazım bana acilen yardımcı olursanız memnun olurum.

yüzde 90 üzeri raporlarda ötv ve mtv hakkından direk muaf olunur. Eğer heyet h sınıfı ehliyeti uygun görürse yüzde 90 üzeri raporunla araçta kullanabilirsin...

Alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken % 90 ve üzeri raporunuzu ve paranızı cebinize koyup bayiiye gitmek.

B'yi H'ye dönüştürmeniz gerekmez. B ile aracınızı kullanabilirsiniz.

Not: aracı alırken kendiniz kullanmayacak gibi alacaksınız. Kimseye "ben kullanacağım" demeyeceksiniz. Aracı alacaksınız, sonra B sınıfı ehliyetinizle kullanacaksınız.

Üst Alt