Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 Raporumla araç alıp B sınıfı ehliyetimle kullanabilir miyim?

ilahiyatci

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
mesela engellı arac aldım kendı ustume kaytlı oldugunda ehlıyetımı degıstırmek zorundamıyım b dıpı gözlukle kullanabılır ehlıyetım var yuzde doksanda raporum var arac alırsam ehlıyetmı degıstırmek zorundamıyım h tıpı ne gecme zorundamıyım sımdıden tşk

bende merak ediyorum benimde raporum araç alınca başkası mı kullanmak zorunda yoksa biz ehliyetimizle kullanmaya devam edebilir miyiz.

Özel tertibat gerektirmiyor ise %90 özürlü raporu ile ÖTV indirimli alınan aracı B sınıfı ehliyet ile kendiniz kullanabnilirsiniz. H sınıfı ehliyetler sadece özel tertibatlı araçları kullanabilmek içindir diye biliyorum.

Sürücü belgeniz varsa, % 90 raporla aldığınız araç dahil her aracı kullanabilirsiniz. Burada araç almayla araç kullanmayı iki ayrı süreç olarak düşünün.
1- % 90 raporla araç alabiliyor musunuz? (bu malkiye'Nin sorumluluk alanındadır)
2- Araç kullanmak için sürücü yönetmeliğine uygun olarak alınmış sürücü belgeniz var mı? (bu emniyetÎn sorumluluk alanındadır)

Üst Alt