Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 raporumla araç alıp kendim kullanabilir miyim?

MOTORCU

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim %92 raporum var ve ehliyet olarak ta sınıfı b ama monoküler olarak yer alıyor bu aracı ben alabiliyor muyum diyelim aldım bu aracı b sınıfı monoküler ehliyetle sürebiliyor muyum genellikle h sınıfı ehliyet isteniliyo diye biliyorum

MOTORCU

Evet, kullanabilirsiniz. Şöyle ki:
1- %90 ve üzeri oranlı rapor vergi avantajlı araç almak için yeterlidir. Aracı alırken sürücü belgenizin olduğunu beyan etmeniz gerekmiyor. Kimse size ehliyetinizin olup olmadığını sormaz/soramaz. Kimseyi ilgilendirmez bu. İşiniz garanti olsun istiyorsanız, araç tescil işlemlerini şahsen yapmayın, bir muameleciye yaptırın. O zaman kimse işgüzarlık edip "ehliyetiniz var mı" diye soramaz zaten.

2- Üzerinde özel donanım bulunmayan araçları -istisnasız- herkes kullanabilir. Sizin de B sınıfı ehliyetiniz olduğuna göre, siz de kullanabilirsiniz. Buna mani hiç bir düzenleme yok.

çok teşekkür ederim Bülent bey bilgilendirdiğiniz için çok sağolun

Üst Alt