Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%98 Engelli babanın raporu ile çocukları araba alabilir mi?

hucco

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar babam %98 engelli ve yatalak .
Şimdi ötv indirimli araba almak istiyoruz ve sorularım vardı
1-) araba sadece babamın üzerine mi kayıtlı olmak zorunda Yani kızı arabayı kendi üzerine kayıt ettiremez mi babamın arabayı sürme imkanı yok .
2-) arkadaşlar diyelim araç babama kayıtlı alındı vefat sonrası biz 3 çocuk arasında sıkıntı olmaz birimizin üzerine birakabiliriz fakat babamın diğer evliliğinden almanya da 3 çocuğu daha var onlarda işin içine girdiğinde süreç karışık hal alıyor . Bu durum karşısında ne yapilabilinir. Yani miras belli bir çocuğa bırakılamaz mı

%90 engel raporlu babam adina almayi dusundugum arac hakkinda

Herkese iyi akşamlar .
%98 engelli yatalak babam var ve biz onun adına ÖTV indirimli araç almak istiyoruz ama şöyle bir sıkıntı var .
Şimdi biz 3 kardeşiz ama babamın diğer evliliğinden almanya da yaşayan 4 çocuğu daha var illetisim içerisinde değiliz .
Biz bu arabayı alırsak borçla alacaz ve allah korusun vefat durumunda neler olabileceğini kestiremiyoruz .
Sitedeki hemen hemen her konuya baktım ve benim cevap aradığım soru şu ,
Böyle bir vefat durumunda yurt dışında ki çocuklarında feragat etme durumu gerekiyor mu ?
Ya da vefat sonrası 5 yıl içinde biz arabayi kardeşler üzerine alma girişiminde bulunmasak surec devam ediyor mu yoksa muhakkak aracın birinin üzerine geçirilmesi mi gerekiyor ?
Arabayı almadan babamın tüm miras haklarını devretme gibi seçenek var mi ?

Arabayı abim ödeyecek bunu belgelemek sanırım birşey değiştirmiyor cevaplarınızi bekliyorum teşekkürler

hucco

Aracın parasını kim öderse ödesin, resmiyette o araç babanızındır ve vefatı halinde tüm mirascılar hak sahibi olacaktır.

Üst Alt