Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin çeşitli hastalıklarıyla ÖTV'siz araba alabilir miyiz?

Quaser84

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Annem için ÖTV muafiyetin den yararlanmak için sağlık kuruluna başvurduk genel oranlar şu şekilde

*Göz
Sağ göz 1m parmak sayma
Sol göz 2m parmak sayma (muayne sırasında duydum)
Yaptığım hesaba göre %74 geliyor

*Kardiyoloji ( doktor kendi bilgi verdi )
Kalbinde stent var . %30
Tansiyonu var %10

*İç hastaliklari
Tıp 1 şeker hastası %20

*Fizik tedavi
Baston ile yürüyebilir %24

*Nöroloji
Şekere bağlı sinir sıkışması %10 ( doktor kendi bilgi verdi)

Ben normalde balthazarda göre hesapladigimda %90 üzeri çıkıyor fakat korkum bize ilk verilen kağıtta raporu alma nedeni sorusuna ÖTV indirimini işaretlemem.
Böyle olunca inat %89 verildiğini duydum . Ayın 30unda heyete giricez , acaba işaretlememizmi gerekiyordu , heyet için öneriniz nedir

ben heyete girmedim doktorum dosya mı hocalara iletti yüzde seksen sürekli tam bağımlı raporum var

Merhaba aynı konu bizimde başımıza geldi %96 raporda zihinsel engel yok fakat açıklama kısmında vasi tayini uygundur diyor mahkemeye başvurduk hastaneye yönlendirdi hastanede vasiye gerek yoktur kararı cikarti şimdi ben bu kararla araç alabilirmiyim

RAPOR ORANI % 90 ve üzeri olursa alırsınız

İlk raporun oranı %96 fakat sonrasındaki raporda oran yok yani vasi tayinine gerek yoktur diyor , akli melekeleri yerindedir diyor bununla araç alabilirmiyim

Üst Alt