Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alınırsa evde bakım ve 2022 maaşları kesilir mi?

relaxx

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Bir arkadaşım %90 engelli kardeşi üzerine ötv muhafiyetli araç alacak engelli kişinin ehliyeti yok yani 1. derece akrabalar sürecek bu durumda
1- Engelli maaşı kesiliyormu
2- Aylık verilen bakım parası kesiliyormu
Cevaplarınızı bekliyorum sevgilerle

Evde Bakım aylığı için;
aracı aldıktan sonra kuruma bildirmekle yükümlüsünüz. aracın degerine bakarlar, o aracı beyan ettiğiniz gelirle alabilmişseniz ve bu gelirlerin de sınırı geçmiyorsa sorun olmaz. Bu konuda ayrıntılı bilgi için şurayı okuyun lütfen:Araç almak evde bakım aylığının kesilmesine ya da bağlanmamasına sebep olur mu?
2022 için yeni yönetmelikle artık rayiç bedelleri dahil ediliyor, şuraları inceleyin lütfen: 0 km araba alsam 2022 maaş kesilir mi?
%92 engelli adına alınan araçlar hangi vergilerden muaftır?

Arkadaşlar bir abimizin 2 engelli çocuğu var ağır engelli oranları %90 2022 ve evde bakım ücreti alıyorlar bu arkadaşlarımızın babası ötv muhafiyetli araç almak istiyor ve net bir bilgiye ulaşamadım malumunuz karambol olmuş herşey sizce araç alırsa 1 adet maaşları kesilirmi lütfen yardım edin bende duruma göre arkadaşı yanlış yönlendirmeyim

Üst Alt