Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç kullanmama engel bir durumum yok. B sınıfı ehliyet alabilir miyim?

Konular
5
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar ben tam tersini sorsam :) h sınıfı, ötv indirimi ve özel tertibatlı araba alır raporum var ama süresi geçti, ortopedik anlamda beni zorlayan bir durumum yok , ayrıca arabam var ama ehliyetim yok b sınıfı almak istiyorum bu durumda b sınıfı ehliyet alır raporunu özel hastaneden alsam kabul edilir mi sizce?

Belirli olan şey sürücü yönetmeliği'dir. Buna göre B sınıfı ehliyet almaya mani durum yoksa, buna uygun rapor alınabilir tabii ki.

Yalnız, unutmamak lazım, B sınıfı ehliyetle araç alımında vergi avantajından yararlanılamaz (rapor oranı %90 ve üzeriyse, yararlanılabilir)

Özel tertibatlı araç alır raporunuz varsa, siz araç kullanmaya engel görmeseniz de fiziksel bir engeliniz var sanırım.
Bu durumda B sınıfı ehliyeti alsanız dahi kullanırken trafik memurlarıyla sürekli yüz göz olacağınıza eminim.
Hem unutmayın,aracınızı değiştirmek istediğinizde h sınıfı ehliyetiniz olmadan ötv istisnasından faydalanamazsınız.

cevaplarınız için teşekkürler indirimli araç alma planım şimdilik yok ondan sebep bakalım b'yi deneyeceğim

Üst Alt