Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asd ameliyatı ve bir kulak duymama durumunda hangi oranda rapor verilir?

atoommm

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba. 26yaşındayım 8yaşında asd açık kalp ameliyatı oldum askerlikten b/42 f6 askerliğe elverişli degildir raporum var.
12yaşında geçirdiğim kabakulaktan dolayı sağ kulağımdaki kılcal damarların kuruması sonucu duymuyor . sol kulagım %20 duymuyor bunun bi sorun teşkil etmediğini söylemişti doktor. % 40 üstünde rapor alma şansım var mı?

Ameliyat kagıdımı kaybettim hastaneden yeniden alıcam ama askeri sağlık rapor kagıdımda : aort kökü:33mm, LA:35mm, EF %62, LVÇd/s:55/37mm , 1.derece TY, ringe ait ekonije saptanmış, median sternotomi insizyon skarı mevcut yazıyor

Arkadaşlar bugün heyete çıktım sag kulak 130db sol kulak 30db %16 rapor verdi
asd ameliyatı için muayene doktoru doguştan kalp hastalıgı 1-b %10 vermiş heyetteki doktora ameliyat raporumu gösterdim itiraz etti tekrar başka doktora git dedi oda cor triatriatum kalp hastalıkları %10 + doğuştan kalp hastalığı 1-b %10 yazdı
hafif hipertansiyonumu yazmamış tekrar gidiyim mi doktora bide doktor
nefes darlığın var dedi gidiyim mi muayeneye

solunum %20
kalp %19
kulak %16
toplam %46 olarak rapor almış durumdayım 2yıl geçerlidir yazıyor bi sorun teşkil eder mi

Kalp hastalığı raporu çok düşük

7 yaşında cor triatriatum-asd secundum-pulmoner hipertansiyon tanıları ile kardioplejik arrest ve açık pulmoner by-pass operasyonu geçirdim.
Açık kalp ameliyatım var rapor için başvuruyum dedim
doğuştan kalp kapak hastalıkları klass 1-B %10 kalp için rapor verdiler
Benim anlamadığım operasyon geçirdim-hipertansiyonum var-taşikardi- aritmik ritim bozukluğu var- agır efor gerektiren güneşte çalışamaz raporum var nasıl %10 veriliyor anlamıyorum benimle dalga mı geçiyorlar.

Gögüs hastalıkları doktoru açık kalp ameliyatı olduğumdan dolayı hafif restriktif solunum fonksiyon kaybı(kardiyak patolojiye seconder) %20 verdi
üstüne iştitme kaybı eklenince engelli raporunu zor aldım.
Bu kadar önemsiz olamaz 2-3.kata merdivenden çıkamıyorum-güneşte 1saatten fazla duramıyorum.koşmak 7yaşından beri yasak-efor testlerinde 3-4.dk dan sonra ritim bozuklukları başlıyor.üstüne hipertansiyon bayılmaları da eklenince ben işin içinden çıkamadım nasıl %10

Üst Alt