Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ATV almak için H sınıfı üstüne A2 ehliyet alınabilir mi?

d10juan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar
Benim H sınıfı "özel tertibatlı araç kullanabilir" ibareli ehliyetim var, Hastalığım "SPİNA BİFİDA" (Ellerim sağlam ve denge problemim yok)
Kendime yakın zamanda bir ATV almak istiyorum. Acaba H sınıfı üstüne A2 ehliyet alabilir miyim veya elimdeki H sınıfı ehliyet ile ATV kullanabilir miyim..???

Şimdiden Teşekkürler..

Motorsikler statüsünde ise atv denilen şey, "motorsiklet kullanır, h sınıfı srücü belgesi alır" ibareli rapor alabilirsiniz. O zaman H sınıfı sehliyetle motor da kullanır durumda olursunuz.

A2 verirlir mi, bilmiyorum.

Vergi indiriminin 5 yılda bir defaya mahsus olduğunu biliyorum. Atvlerede %45 vergi uygulanıyor. Vergi indirimli otomobil almış olanlar atv motosiklet alırken aynı indiriminden yararlanabilir mi? Yıllık vergisi de bir muafiyet olurmu?

xirzoop

5 yılda sadece 1 araç için ötv-mtv istisnası uygulanır. Bu araç motorsiklet de olabilir, ATV de, otomobil de, minibüs de.

Üst Alt