Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B ehliyetim var. H sınıfı ehliyete çevirebiliyor muyum?

raozcevik

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
2008 Yılında kalp ameliyatı oldum. %50 oranın da sağlık kurulu raporum var. Ben de var olan B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirmek istiyorum. Engellilere tanınmış olan araç alımı söz konusu yararlanabiliyor muyum ?

Fiziksel engelin yoksa ve rapor oranın %90dan düşük ise H sınıfı ehliyet alamazsınız.

Sınıf değişikliği söz konusu olmuyor yani.. Ayrıca 1. dereceye kadar araç alımı söz konusu olunca engelli bireyin de sağlık raporu olanı %90 ve üzeri olma şartı taşıyor mu ?

Sınıf değişikliği var bende B sınıfından H sınıfına geçmek için başvurdum. fakat fiziksel engelim var sizin engelinizi bilemediğimden dolayı genel olarak yazdım. Dİğer sorunuzu tam olarak anlayamadım biraz açarsanız yardımcı olabilirim

Fiziksel engelim yokken B den H sınıfına değişim söz konusu olamaz onu anladım. Ayrıca sorduğum konu ise aracı anne veya babası engelli birey adına araç alımı yapabilmesi için %90 oranı şart mı ?

Evet şart %90 ve üzeri olduğunda aileniz adına alabilir ve kullanabilirsiniz.

Üst Alt