Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B Sınıfı ehliyet ve %55 raporla ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

serpil26

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
MERHABA ARKADAŞLAR,benim yüzde 38 işitme ve diğerleriyle yüzde 55 engelim var acaba bende araba alabilirmiyim? neler gerekiyor ?ayrıca B ehliyetimde var H alıyor olsam bir faydası olabilirmi? iyi günler diliyorum..

Ortapedik engeliniz veya %90 raporunuz olması gerekiyor ortopedik engeliniz var mı?

B ehlimetiniz var ise H çevirmek size ötv muafiyetli araç alma avantajı sağlar. bunu için rapor oranı değil ozel tertibatlı araç kullanıp kullanamayacağınız karar verilir

Engeliniz ortopedik değil ise alamazsınız ...
Buna ilave olarak H sınıfı ehliyet ve devlet hastanesinden alınmış tertibatlı araç kullanması uygundur yazan rapor gerekli ...(aracı siz kullanıcaksınız oran önemli değil % 1 dahi oabilir )

Liljan,daha önceden yüzde 55 oranında özürlü raporumun raporumun oldugunu yazmıştım ama ben ortopediden heyete girmedim çok önceden fömürden ayagım kırılmıştı ayagıma kemik içinden çivi takıldı ve 2 yıl sonra bu çivi ayagımdan alındı,ayagımda 1 santim kısalık var ve dikiş izleri bu yıl tekrar kurula girecem ortopediyede çıkmayı düşünüyorum acaba rapor alabilirsem sadece yüzde 1 yetiyormu ve daha neler gerekiyor acaba?

Ayağınızda açık bir hareket kısıtlılığı yoksa, araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız

Üst Alt