Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel ve boyun fıtığı sonuçlarına göre % kaç rapor alabilirim?

yaşar18

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Boyun mrg tetkikim

Alt servikal duzeylerde intervertebral disklerinde dejerasyona sekonder t2 sinyal kaybı izlenmektedir

Vertebra korpus köşelerinde dejeneratif osteofitik sivrilesmeler izlenmektedir.

C4-5 intervertebral diskinde sağ paramedian protruzyon izlendi.anterior bos mesafesi daralmıştır.spinal kord serbesttir sağ noral foramen birimi daralmıştır.

C5-6 intervertebral diskinde sağ peramedian foraminal ekstrude sekestrize disk herniasyonu izlenmektedir.sipinal kord sağ yarımı basi altındadır sağ nörol foramen oblitere olup sağ taraflı nöral kökler belirgin şekilde basi altındadır

C6-7 intervertebral diskinde sağ peramedian geniş tabanlı protruzyon izlenmektedir.spinal kırda hafif basi oluşturmaktadır.sag noral foramen girimi daralmıştır.

BEL MRG

L3 vertebra korpuslarinda schmorl nodülü izlenmektedir

L3-4 düzeyinde disk intensitesinde azalma diffüz bulging bulguları izlenmektedir.

L4-5 düzeyinde disk intensitesinde azalma ve her iki lateral ressesi kısmen oblitere bulguları izlenmektedir bu düzeyde eşlik eden ligamentum flavum ve faset eklem hipertrofileri nedeniyle minimal sipinal siteniz bulguları izlenmektedir.

L5-S1 düzeyinde disk intensitesinde azalma diffüz bulging zemininde sağ laterale minimal protruzyon izlenmektedir.

Arkadaşlar mr sonuçların bu beldede ameliyat boyunda ameliyat diyolar.

Sizden ricam bu sonuçlara göre belden yüzde 8 boyundan yüzde 8 alabilirmiyim

Yardımcı olursanız sevinirim

Sonuçlarını bu şekildedir ama hastanelerin ve doktorların işleyiş ile kararları farklılık gösterebiliyor. Benimde bel ve boyunda fıtıklarım var , artı olarakda her iki kolda sinir sıkışması mevcut.

Fakat testleri isteyen ve kontrol eden doktor , heyete başvuru için öncelikle fizik tedavi laman lazım. Bu şekilde heyete girdiğin zaman sana ''tedavi oldunmu diye sorarlar ve o zaman ne diyeceksin'' diye yorumlamıştı.

Sonrasında boyun + her iki koldan da fizik tedavileri aldım , bu tedavilerin evrağınıda alıp heyet dosyama ekledim. Heyetlerde sıradan muayene değil de daha çok evraklara göre işlem yapıyorlar.

İlave not : Zaten bu duruma genelde fizik tedavi doktorları oran veriyor ve almadığın fizik tedavi varken neye dayanarak oran verecekler ?

Fizik tedavi gördüm halada görüyorum ama iyileşiyor ki yine aynı kardeş size hiç oran vermedilermi

Üst Alt